Sanja Vulić

Zvizdić napadima na Željku Cvijanović, traži slamku spasa za sebe među biračima

Vulić je istaknula da je tragični sukob u BiH donio nesagledivu patnju svim narodima, ali nijedan ne može biti ''stradalničkiji'', pa ni Bošnjaci.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2022. u 19:12 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanja Vulić i Željka Cvijanović

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da bi Denis Zvizdić trebao znati da Srbi postoje stoljećima i bolje da ne ulazi u teorije dokazivanja kome pripada kultura na ovim prostorima.

Vulić je istaknula da je tragični sukob u BiH donio nesagledivu patnju svim narodima, ali nijedan ne može biti ''stradalničkiji'', pa ni Bošnjaci.

"U Sarajevu je živjelo nas 250.000 Srba! Gdje smo mi danas u tom gradu? U Republici Srpskoj ima Bošnjaka i Hrvata. Oni uživaju sva prava i tako treba biti. Bošnjačka djeca čak uče nacionalnu grupu predmeta u 22 osnovne škole. Zašto ni u jednoj školi u FBiH to nemaju djeca srpske nacionalnosti?", upitala je Vulić.

Odgovarajući na Zvizdićevo mišljenje da je današnja izjava predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović "islamofobna i šovinistička", Vulić je rekla da je srbofobija Denisa Zvizdića i raznih Zvizdića dio političkog trenda na kojem se gradi bošnjačka politika istrebljenja Srba i zatiranja srpske kulture.

"Sramotno je i nedopustivo vrijeđati predsjednika Republike Srpske zbog navodne, nepostojeće islamofobije. Što je islamofobično u tome da su politički pojedinci iz BiH sponzorirali terorizam? Nitko nije spominjao islam, ali jeste politiku koja je otvorila vrata zločinima za koje nitko nije odgovarao“, naglasio je Vulić.

Ona je istaknula da je šovinističko, srbomrzačko i nedolično ponašanje Denisa Zvizdića, koji napadima na Željku Cvijanović, traži slamku spasa za sebe među biračima.

Kopirati
Drag cursor here to close