Sastanak na Brdu kod Kranja

Zvizdić i Şentop: Izbori se moraju održati jer ne postoje zakonske prepreke

Usuglasili su se da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unaprjeđenje.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić razgovarao je, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Europske unije na Brdu kod Kranja, s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Şentopom i upoznao ga sa aktualnom situacijom u zemlji.

Usuglasili su se da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unaprjeđenje.

Predsjednik Şentop istaknuo je da su mir i stabilnost Bosne i Hercegovine jako važni za Tursku i da, pored snažne podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti Bosne i Hercegovine, Turska pruža snažnu podršku BiH i na njenom putu europskih i NATO integracija.

Zvizdić i Şentop razgovarali su i o izborima i usuglasili se da se trebaju održati ove godine jer ne postoje zakonske prepreke.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Şentop ocijenili su da državni parlamenti BiH i Turske imaju dobru suradnju i da je treba unapređivati, te da treba raditi na jačanju ekonomskih veza. Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjednika Şentopa da sa delegacijom turskog Parlamenta posjeti PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close