''Dodik je mrzitelj Bošnjaka''

Zvizdić: BiH se ne može tako lako raspasti

''Sve ovo što je rekao o formiranju muslimanske nacionalne države, i on sam zna kao bosanski pravoslavac, je jedna velika laž i obmana. U ovo nitko ne vjeruje pa ni on sam'', kazao je Zvizdić
Vijesti / Politika | 21. 02. 2022. u 19:39 Bljesak.info
Denis Zvizdić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je gostovao u programu N1 i komentirao aktualnu političku situaciju, osvrnuo se na Dodikovu izjavu o sankcijama EU.

''Dodik je poznati mrzitelj BiH. Naročito mrzitelj Bošnjaka ili kako nas naziva muslimana. Sve ovo što je rekao o formiranju muslimanske nacionalne države, i on sam zna kao bosanski pravoslavac, je jedna velika laž i obmana. U ovo nitko ne vjeruje pa ni on sam'', kazao je Zvizdić komentirajući Dodikovu izjavu o ''muslimanskom nacionalizmu''.

Zvizdić je govorio i o europskim integracijama i procesima približavanja BiH Europskoj Uniji.

''Bošnjaci su jedni narod jedni narod nakon II svjetskog rata koji je pretrpio genocid, etničko čišćenje i silovanja i nikome se ne sveti.

Što se tiče europskih integracija i 14 prioriteta potpuno je jasno da Dodik ne zna o čemu govori i da pojma nema. Ne zna strukturu europskog puta BiH, jer ga to ne zanima i ne želi vidjeti BiH integriranu u EU, on je vidi u nekom srpskom ili ruskom svijetu što se neće dogoditi'', rekao je.

Vijeće za vanjske poslove EU u ovim trenutcima raspravlja o dvije teme o Ukrajini i BiH, očekujete li sankcije?

''RS nema prijatelja za one ciljeve koje Dodik želi ostvariti, u smislu separatizma RS, on nema nijednog prijatelja u okviru RS, pa čak ni u krajnje desno orijentiranim pojedincima i vladama unutar EU. Vjerojatno da danas neće biti sankcija ali će ih sigurno biti pojedinačno. Sankcije će uslijediti. Dobro je da Europa i svijet znaju što se događa u BiH. Radi se o separatizmu i zaustavljanju puta BiH u EU.''

Borrell je kazao prije sastanaka da se zemlja može raspasti?

''Mislim da situacija nije toliko ozbiljna. Ne može se tako lako raspasti. BiH je međunarodno priznata zemlja. Nitko od nas ne može dati garancije da određeni pojedinci neće napraviti neke incidente. No, sa ogromnim uvjerenjem znamo kako bi se ti pokušaji završili'' kazao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close