Ovaj tjedan?

Čoviću se optimizam vraća: Na pomolu okončanje pregovora?

''Ako to bude kako ja očekujem, onda mi ulazimo u potpuno nove faze razgovora. Dimenziju koja više neće spominjati ovu napetost u političkom smislu, nego dati jednu novu vrijednost'' ocijenio je Čović.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH izjavio je u ponedjeljak u Ljubuškom kako bi se moglo dogoditi da čak u ovom tjednu budu završeni pregovori oko izborne reforme u zemlji.

''Vrata su kao i dosad potpuno otvorena. Moramo se razumjeti, dostignutu razinu unaprijediti, a moglo bi se dogoditi da čak u ovom tjednu budu i okončani ti razgovori'' kazao je prvi čovjek HNS-a u izjavi za medije, prenosi N1.

Naveo je i kako očekuje ohrabrenje međunarodne zajednice za nastavak pregovora.

Optimizam se vraća

''Ako to bude kako ja očekujem, onda mi ulazimo u potpuno nove faze razgovora. Dimenziju koja više neće spominjati ovu napetost u političkom smislu, nego dati jednu novu vrijednost'' ocijenio je Čović.

Dodao je da mu se optimizam polako vraća jer bez njega, kako kaže, nema sreće.

Čović je govorio i o zaključcima HNS-a, kazavši kako komentara na njih ima jako puno, no smatra da su oni u potpunosti okrenuti prema BiH.

''Mislim da moramo biti zadovoljni s onim što smo uradili i zajedništvom koje je proisteklo iz tog duha održanog sabora, kao i kvalitetom zaključaka koji su do kraja okrenuti našoj domovini BiH, našem narodu…'' naglasio je.

Napomenuo je kako su oni odaslati na svaku bitnu međunarodnu adresu koja je imala interesa prema onom što HNS radi u posljednjih nekoliko godina u BiH.

SDA na sastanku?

''Većina reakcija koje sam ja čuo i od osoba s kojim sam razgovarao bila je krajnje pozitivna prema zaključcima koje smo dali'' kazao je Čović.

On nije želio komentirati izjave bošnjačkih političkih predstavnika o spomenutim zaključcima, kazavši samo kratko kako svatko ima pravo na svoje mišljenje.

''Kad svi sagledaju ono što smo stvarno napisali i poruku koju smo poslali, ja sam siguran da će svi oni na kraju jednoglasno podržati zaključke, kao što smo to uradili i mi u HNS-u'' zaključio je Čović.

Podsjećamo, pojedini sarajevski mediji su objavili da do novog sastanka o izmjenama izbornog zakona ovog tjedna neće doći, dok se istovremeno pojavila informacija kako, ako sastanka i bude, na njemu neće biti predstavnika SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close