Prostorni plan

Žustro u vijećnici: Tko kome pogoduje?

''Prostorno planiranje Grada nije u interesu investitora nego u interesu građana'', kazao je Zalihić te iskazao sumnju da će Grad Mostar dobiti prostorni plan barem u ovom sazivu Gradskog vijeća.
Vijesti / Politika | 31. 10. 2022. u 12:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žustri ponedjeljak u Gradskoj vijećnici, najbolji je opis rasprave o prostornom planu na 26. sjednici Gradskog vijeća Mostar.

Naime, vijećnici su raspravljali o Odluci o donošenju i provođenju Izmjena i dopuna prostornog plana općine Mostar.

Investitori i pritisak

Tijekom vijećničke rasprave vijećnik SDP-a Arman Zalihić pozvao je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salema Bubala da kaže koje su to osobe koje su vršile pritisak jer, kako je kazao, vidi se u ovoj izmjeni prostornog plana postojao utjecaj investitora na njegovu izradu.

''Prostorno planiranje Grada nije u interesu investitora nego u interesu građana'', kazao je Zalihić te iskazao sumnju da će Grad Mostar dobiti prostorni plan barem u ovom sazivu Gradskog vijeća.

Kako je istaknuto, Zavod za prostorno uređenje elaborirao je točke izmjena sukladno upitima i dodatnim pojašnjenjima vijećnika. Izloženo je 36 inicijativa za izmjenu ovog plana, a kako navode, u prijedlogu ih je bilo značajno više.

Neke među točkama izmjena bile su brisanje minihidroelektrana na Bunskim kanalima s prostornog plana Grada Mostara i rijeci Dreženki, Žlib i Striževo te izmjena trase autoceste koja je prolazi Gradom Mostarom.

Marić razočaran

Predsjedatelj Gradskog Vijeća Grada Mostara, Salem Marić, rekao je kako je razočaran danas raspravom.

Rekao je kako je poraz vijećnika podleći pritisku medija.

''Isti ti mediji i mene stalno stavljaju na odstrel da radimo nezakonite stvari, čak ulaze u privatne stvari, ali to je njhiov posao. Naš je posao razvoj Grada Mostara, a ako ćemo grad gledati kroz dvije točke prostornog plana...'', rekao je Marić.

Rekao je kako se prostornim planom želi povećati lokacije obnovljivih izbora električne energije kao i izaći u susret građanima za legalizaciju objekata.

''Nikad se neću popustiti pritiscima da ne radim nešto dobro'', rekao je Marić.

Spomenuta je i lokacija na sjevernom ulazu u Mostar te je rečeno da vijećnici ni grad nisu upoznati što se radi.

Upozoreno je i kako se vijećnicima ne dostavljaju odgovori. 

Kopirati
Drag cursor here to close