"Instrument"

Zovko: Komšić je u rukama terorista

"Ovo nije borba Izraela protiv Palestinaca nego protiv Hamasa, terorističke grupe koja je napala Izrael i koja čini masakre nad izraelskim civilima".
Vijesti / Politika | 12. 10. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko prokomentirala je podjele u Bosni i Hercegovini vezane za sukob u Izraelu.

U komentaru na sukob člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i veleposlanice Izraela u BiH Galit Peleg, Zovko je rekla kako je Komšić 'instrument terorista'.

"Ovo nije borba Izraela protiv Palestinaca nego protiv Hamasa, terorističke grupe koja je napala Izrael i koja čini masakre nad izraelskim civilima. To je borba protiv terorizma u kojoj Izrael štiti sebe i cijeli slobodan svijet. I ova izjava Komšića pokazuje da je on instrument u rukama terorista", kazala je Zovko.

Dodala je kako 'Hrvati u srednjoj Bosni imaju iskustva s ritualnim ubijanjima kakve je sada u Izraelu izveo Hamas', te da se radikali mogu naći i među migrantima koji su trenutno u BiH.

"Međunarodna zajednica nije posvetila dovoljno vremena rješavanju tog problema u BiH, kao ni problemu Željka Komšića", rekla je Željana Zovko za portal Euractiv.

Podsjetimo, predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nazvao je veleposlanicu Izraela "izmanipuliranom budalom" nakon što ga je ona kritizirala zbog toga što je pozvao da se teroristički napadi Hamasa na židovsku državu "promatraju u kontekstu".

Nakon uvreda, veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg zahvalila mu se na takvom odnosu, te kazala kako to ne mijenja činjenice.

"Čula sam da mi je odgovorio da sam budala i da sam izmanipulirana. Hvala mu na tome, ali ja znam da nisam budala niti sam izmanipulirana", kazala je Peleg.

Kopirati
Drag cursor here to close