Klub izaslanika HDZ-a

HDZ BiH osudio Komšića zbog relativiziranja Hamasovih zločina

"Mi izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH osuđujemo i svaki pokušaj relativiziranja i opravdanja zločina nad nedužnim civilnim žrtvama".
Vijesti / Svijet | 12. 10. 2023. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub izaslanika HDZ-a BiH oštro osuđuje Komšićev govor mržnje i, kako su naveli, brutalne terorističke napade Hamasa na civile u Izraelu, stoji u priopćenju.

"Uz najoštriju osudu napada i stravičnih ubojstava i otmica civila, djece, žena i staraca, koje su u Izraelu počinili pripadnici terorističke organizacije Hamas, mi izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH osuđujemo i svaki pokušaj relativiziranja i opravdanja zločina nad nedužnim civilnim žrtvama. Hrvatski narod u BiH, posebice središnjoj Bosni u proteklom je ratu na svojoj koži osjetio teror, smaknuća i iživljavanja pripadnika različitih terorističkih organizacija sličnih Hamasu. Duboko suosjećamo s bolom i patnjom svake nevine žrtve koja se nađe na putu ostvarenja ciljeva takvih terorističkih organizacija", kazali su.

Također, najoštrije su osudili pokušaje opravdavanja i relativiziranja terorističkih napada i djelovanja Hamasa od strane pojedinih političara u BiH, a prije svih Hrvatima nametnutog, bošnjačkim glasovima izabranog, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"Svojim skandaloznim izjavama u kojima traži opravdanje za teror Hamasa nad civilima u Izraelu, koristeći govor mržnje uz vrijeđanje veleposlanice Izraela u BiH Halit Peleg, koja ga je upozorila na neprimjerenost njegovih stavova, Komšić pravi nesagledivu štetu Bosni i Hercegovini".

"Mi izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta F BiH kao i svi oni koje je hrvatski narod u BiH birao osuđujemo Komšićeve stavove i govor mržnje smatrajući ih štetnim i pogubnim za BiH. Komšić svojim izjavama pokušava BiH staviti na stranu onih koji terorom nad nevinim žrtvama pokušavaju ostvariti političke ciljeve, a govorom mržnje suprotstaviti se svima koju na to ukažu", zaključili su.

Podsjetimo, predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nazvao je veleposlanicu Izraela "izmanipuliranom budalom" nakon što ga je ona kritizirala zbog toga što je pozvao da se teroristički napadi Hamasa na židovsku državu "promatraju u kontekstu".

Nakon uvreda, veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg zahvalila mu se na takvom odnosu, te kazala kako to ne mijenja činjenice.

"Čula sam da mi je odgovorio da sam budala i da sam izmanipulirana. Hvala mu na tome, ali ja znam da nisam budala niti sam izmanipulirana", kazala je Peleg.

Kopirati
Drag cursor here to close