Podjela novca iz Proračuna

''Zavatrilo'' zbog Mostara u Parlamentu Federacije BiH

''Nadam se da će sa ovim dodatnim novcem za Grad Mostar pomoći dovršetak započetih dvorana i u Vrapčićima i Bijelom Polju'', dodao je Žuljević.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2023. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sav novac za Grad Mostar definiran u Proračunu FBiH će rasporediti SDA i HDZ, kao većina u Vijecu, gdje se oni dogovore'', poručio je zastupnik u Parlamentu FBiH Aner Žuljević komentirajući detalje Proračuna i preraspodjelu sredstava.

''Zbog laži koje SDA spin mašina plasira, radi javnosti dužan sam naglasiti kako je Grad Mostar dobio 5,5 milijuna KM za sportsku dvoranu i objekte koje će odrediti premijer SDA i većina SDA HDZ u GV Grada Mostara'', dodao je Žuljević.

Dodao je kako se nada novim projektima koji će biti na dobro za građane Mostara.

''Mi nismo kao oni, kad glasujemo za novac koji ide Mostarcima ne gledamo tko je vlast, kao što su oni kažnjavali gradjane Tuzle, Zenice i drugih sredina u kojima građani nisu glasovali za SDA. Bez obzira koliko lagali istina je samo jedna. Jednostavno, dva smo svijeta različita'', dodao je Žuljević.

''Na kraju, ako su ovi iz SDA odlučili da to kroz Vijeće daju kako spinuju, to meni nije iznenađenje. Nadam se da će sa ovim dodatnim novcem za Grad Mostar pomoći dovršetak započetih dvorana i u Vrapčićima i Bijelom Polju'', dodao je Žuljević.

Reakcija je ovo na komentar zastupnika SDA Harisa Šabanovića koji je rekao kako u prema uloženim amandmanima na Proračun ''nema Bošnjaka u Hercegovini i Središnjoj Bosni, osim u Jablanici gdje je načelnik iz SDP-a''.

''Šalju poruku da nam ne trebaju letjelice za gašenje požara. Kada se ljetos pojave požari, a u mojoj Hercegovini se pojave, tko će odgovarati. A uz to treba i napomenuti još samo jedno - dva milijuna za Zrinjski, a nula za Velež”, rekao je Šabanović.

Podsjetimo, Vlada FBiH usvojila je samo jedan od 50 amandmana na Proračun, jer se našla u situaciji da je amandmane na Proračun, koji je predložio premijer iz SDA, dala nova većina u kojoj nema SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close