U Federalnom parlamentu

SDA predložila proračun, ali ne zna hoće li zastupnici glasovati za njega

SDA ima ozbiljan problem u Federalnom parlamentu - predložili su Proračun, a sad ne znaju hoće li za njega glasovati.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2023. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maratonska sjednica Parlamenta FBiH na kojoj se razmatra proračun, ponovno je prekinuta. Ovaj put zbog pauze koju je tražila SDA.

Naime, zastupnici SDA sad su shvatili da imaju ozbiljan problem.

Pred kraj rasprave o Proračunu, kojeg predlaže SDA-ov premijer Fadil Novalić, stigli su amandmani stranaka Osmorke i HDZ-a. Čak njih 50.

S obzirom na to da je Proračun odraz politika, jasno je da Osmorka ne želi raditi po Novalićevim smjernicama, i logično je da su imali amandmane.

Video: 1. REDOVNA/REDOVITA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG/ZASTUPNIČKOG DOMA PARLAMENTA FEDERACIJE BIH

Zanimljivo je i da je to pokazalo stabilnost koalicije, jer su sve stranke Osmorke, zajedno s HDZ-om usuglasili sve amadmane, javlja Raport.

I sad SDA ima ozbiljan problem. Njihov zastupnik Mirsad Zaimović kazao je da bi usvajanje ovih amandmana promijenilo Proračun totalno. Odnosno, to više ne bi bio onaj Proračun koji je Novalić osmislio.

Zaimović je kazao da SDA mora razmotriti ove amandmane, koji su ''došli u zadnji čas''.

Zaimović je očito svjestan da u Parlamentu postoji većina koja bi ih trebala izglasovati. Ali, time postaje upitno da li SDA želi podržati izmjenjeni Proračun. S druge strane, politički je ludo ne glasovati za Proračun koji su faktički oni i pravili.

Kopirati
Drag cursor here to close