Sjednica

Zastupnički dom: Traži se isključivanje Rusije iz PIC-a

Zastupnik SBB-a Edita Đapo izrazila je nadu da će ova sjednica, kojoj ne prisustvuju zastupnici iz Republike Srpske, dati rezultate koji će biti od koristi i za građane BiH i za stanovništvo Ukrajine.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2022. u 11:10 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obilježen je zahtjevima zastupnika iz Federacije BiH da bude osuđena, kako kažu, agresija Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i da Rusija bude suspendirana iz Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC), prenosi Srna.

Zastupnica SBB-a Edita Đapo izrazila je nadu da će ova sjednica, kojoj ne prisustvuju zastupnici iz Republike Srpske, dati rezultate koji će biti od koristi i za građane BiH i za stanovništvo Ukrajine.

Prema njenim riječima, BiH mora osuditi "agresiju" Rusije, koja se, kako je navela, ''već duže vrijeme upliće i u unutarnje stvari BiH''.

Pročitajte još

Ona je predložila da Zastupnički  dom uputi zahtjev članicma Vijeća za sprovođenje mira u BiH da suspendiraju Rusku Federaciju iz PIC-a.

Đapo je negativno govorila i o tragičnom sukobu u BiH, ponavljajući stavove o "agresiji i agresorima na BiH i Sarajevo".

Predrag Kojović (Naša stranka) podržao je njezin zahtjev za suspenziju Ruske Federacije iz PIC-a, a pridružio im se i zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

Naime, srpski zastupnici ranije najavili da neće prisustvovati, poručivši da bi raspravom o ukrajinskoj krizi bili produbljeni sukobi i podjele unutar BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close