Sjednice

Zastupnici u Federaciji postat će moderni

Na dnevnom redu sjednice i jeste samo jedna točka dnevnog reda - Prijedlog Odluke o izmjenama Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2020. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije zakazana je za utorak, 31. ožujka, s ciljem izmjena Poslovnika koje će omogućiti da se sjednice održavaju online, korištenjem modernih tehologija.

Na dnevnom redu sjednice i jeste samo jedna točka dnevnog reda - Prijedlog Odluke o izmjenama Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović rekao je kako je sjednica zakazana s ciljem izmjena Poslovnika koje će omogućiti održavanje sjednica i dalji rad Doma korištenjem informacijskog sustava kao i drugih elektronskih platformi.

Pojasnio je kako trenutni Poslovnik Zastupničkog doma ne daje mogućnost online održavanja sjednica, a Parlament FBiH u izvanrednim okolnostima mora potvrditi niz odluka donesenih na federalnoj Vladi, koje su od životnog značaja za građane.

Sjednica će biti održana u Domu mladih u Skenderiji zbog činjenice da u trenutnoj epidemiološkoj situaciji aktualna dvorana Parlamenta FBiH nije adekvatna.

"Htjeli smo da postignemo maksimalnu sigurnost zastupnika koji će biti prisutni na sjednici", rekao je Zaimović za Dnevni avaz te naglasio da će rastojanje između zastupnika biti tri metra.

Kopirati
Drag cursor here to close