Prijedlog Amela Mekića

Zastupnici se odrekli mjesečnog paušala kojeg će donirati stanovnicima Gaze

Ova vanredna sjednica Zastupničkog doma počela je u srijedu ujutro iza deset sati, a okončana u četvrtak 3 sata poslije ponoći.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2023. u 07:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog zastupnika Amela Mekića, kasno noćas na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, većinom glasova je prihvaćen zaključak kojim su članovi Doma pozvani da se odreknu mjesečnog zastupničkog paušala u korist stanovnika u Pojasu Gaze.

Neposredno prije tog zaključka, na ovoj sjednici rekordnog trajanja, većinom glasova su prihvaćeni Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH, kao i prateći akt, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršavanju proračuna.

Oba navedena akta treba prihvatiti i Dom naroda da bi mogli stupiti na snagu. Većinom glasova su potom podržane izmjene i dopune ovogodišnjih financijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te federalnog Fonda solidarnosti.

Ova vanredna sjednica Zastupničkog doma počela je u srijedu ujutro iza deset sati, a okončana u četvrtak 3 sata poslije ponoći.

Dopredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje je obavijestila zastupnike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati u četvrtak, početi u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close