"Prozor u svijet"

Zastupnica u Skupštini RS-a: Da nema Mostara ni pola nas ne bi živjelo u Nevesinju

"I ne idemo u Federaciju samo na posao, da se ne lažemo...idemo u kupovinu, idemo u kino, kazalište, na koncerte, na bazene... mladi sve više izlaze u večernji provod u Mostar... ", napisala je zastupnica.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2023. u 12:46 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne znam kakav je odaziv režimskih pristalica na prosvjede i obustavu prometa na cesti Nevesinje-Mostar, ali vjerujem da je malo onih koji su svojom voljom tamo otišli", napisala je na svojem Facebook profilu zastupnica Kluba "Za pravdu i red" u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Zagorka Zaga Grahovac.

Pozitivno iznenađena 

Osvrnula se i na promotivni spot "Granica postoji" koji je snimljen uoči prosvjeda te navela kako to vrijeđa inteligenciju svih građana Republike Srpske.

"Pitam se zbog čega su izabrali blokirati baš ovaj put od Nevesinja prema Mostaru? Zašto ne od Trebinja prema Ivanici? Valjda misle ovdje je više onih 'jadnika' koji će pristati da idu gdje im se kaže bez pogovora? Misle da ovdje žive primitivci koji vjeruju u ovo što spot promovira? Pozitivno sam iznenađena reakcijma sugrađana koji su komentarima na društvenim mrežama pokazali šta stvarno misle o protestima i nisu dozvolili vrijeđanje zdravog razuma", navela je Grahovac.

Kako je istaknula, Nevesinje i Hercegovinu su "oni pretvorili u tamni vilajet", dok je Mostar "svjetlo na kraju tunela i prozor u svijet".

"Da nema Mostara ni pola nas ne bi ostalo živjeti ovdje. U Mostaru kruh zarađuje najmanje 400 ljudi i toliko obitelji živi od plaće iz Federacije, da ne spominjemo duplo više sezonskih radnika koji rade u vinogradima i voćnjacima.... Je li neko od organizatora pomislio na te ljude i kako im je danas bilo na poslu? Naravno da nije! Jer ih nije briga!", napisala je Grahovac.

"Živimo u Mostaru, spavamo u Nevesinju"

Kako ističe, "ako su toliko moćni, zašto ne otvore dvije-tri tvornice u Nevesinju pa zaposle sve one koji na posao idu u 'tamni vilajet', pa im daju plaće više nego što zarađuju tamo pa onda neka blokiraju cestu i zatvaraju granice i treniraju kvazipatriotizam".

Foto: Bljesak.info / Prosvjedi u Nevesinju

"I ne idemo u Federaciju samo na posao, da se ne lažemo...idemo u kupovinu, idemo u kino, kazalište, na koncerte, na bazene... mladi sve više izlaze u večernji provod u Mostar... Prva ja ostavim svoje troje djece u kinu i vjerujem onom dečku na vratima kad kaže 'idite vi gospođo prošetajte, pazit ću ih ja'...nikada nisam pomislila da će nešto loše da im se dogodi i nije im se nikada ništa loše dogodilo.... niti bilo kome drugom da ja znam....", napisala je zastupnica pa nastavila:

"Koliko je života spašeno time što konačno možemo hitne slučajeve poslati na liječenje u Mostar? Koliko trenutno pacijenata leži na Bijelom Brijegu? Koliko naših liječnika i medicinskog osoblja trenutno radi u 'tamnom vilajetu' i što bismo da ga nije? Što ne kažu istinu? Da mi u stvari živimo u Mostaru, a spavamo u Nevesinju? I pustite nas već jednom, bar sada, 30 godina nakon rata, da konačno živimo kao sav normalan svijet....".

Podsjetimo, u Nevesinju se u petak okupilo nekoliko stotina građana i blokiralo prometnicu na pola sata kako bi iskazali podršku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću protiv kojih je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu.

Organizatori su potvrdili da su na skup kod Nevesinja, osim Nevesinjaca, stigli građani iz Trebinja, Gacka, Bileće, Berkovića i Ljubinja.

Na međuentitetsku granicu izašla je i specijalna policija Republike Srpske.

Prosvjedi su također održani na granici s FBiH i u Istočnom Sarajevu, zatim kod Doboja, te u općini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle.

Kopirati
Drag cursor here to close