Uoči obilježavanja 9. siječnja

Dodik: Narod Republike Srpske je najpismeniji narod na ovim prostorima

On kaže kako "RS vidi kao snažnu i neupitnu društvenopolitičku i teritorijalnu zajednicu, koju treba predati novim generacijama koje dolaze".
Vijesti / Politika | 09. 01. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS Milorad Dodik govorio je o položaju Republike Srpske uoči obilježavanja 9. siječnja, navodeći kako zbog geopolitičkih prilika "prekrajanje granica na Balkanu još nije završeno".

''Narod RS razumije da su borba za nacionalna prava i identitet važnija od mnogo čega drugog. RS danas je jača i stabilnija u svakom pogledu, jer uz sebe ima narod koji vjeruje i voli svoju Republiku'', tvrdio je Dodik za RTRS.

''Najpismeniji narod''

On kaže kako "RS vidi kao snažnu i neupitnu društvenopolitičku i teritorijalnu zajednicu, koju treba predati novim generacijama koje dolaze".

''Ponosni smo na RS. Pogotovo pamtim njen prvi dan jer sam bio sudionik Skupštine koja je donijela tu odluku i sa kojom mislim da pamtim sve njene dane''.

''RS koja se izborila sa mnogim izazovima danas je stabilna i danas je voljena, i ima veće povjerenje nego što je to bilo prije deset, 15 godina kada su snažne intervencije, prije svega stranaca ličile na to da će biti razgrađena i da će biti izgubljena. Ona to nije, ni jedno, ni drugo. Danas je jača, ima vjeru u sebe'', naveo je Dodik.

Dodik je izjavio "da je narod RS najpismeniji narod na ovim prostorima".

''Ne možete ovdje podvaliti neke ideje iz Europe, ili neko jugoslovenstvo. Svi mi zajedno prepoznajemo to i odgovaramo na pravi način i izazove, ali i očekivanja naroda'', kazao je Dodik.

''Ne vjerujem u BiH kakvu želi Zapad''

Potom se osvrnuo i na sigurnost RS u svjetlu svih događanja u regiji, ali i svijetu.

''Ima mnogo onih koji kažu da ovdje nisu završena prekrajanja granica. Mi u RS nemamo ni jedan problem sa svojim identitetom, ali jasno da globalna događanja mogu poremetit mnogo toga. Ja ne vjerujem u BiH kakvu želi Zapad, a na tom putu je i cijeli narod RS'', rekao je Dodik.

On je naveo da smatra kako Zapad vjeruje da sve na Balkanu treba "namiriti na štetu Srba", te da je taj narod u lošem položaju.

''Pitanje je što će se događati u BiH. Ona u ovom trenutku egzistira na bazi nekog pritiska koji dolazi sa Zapada i koji govori što mi smijemo i kako trebamo da odustanemo od na primjer Zakona o kleveti, od svoje imovine'', poručio je Dodik za RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close