Fahrudin Radončić

Zasjedanje u Mostaru u trenutcima kada su bošnjačko-hrvatski odnosi u najtežoj poslijeratnoj fazi

Predsjednik SBB-a Fafrudin Radončić uoči Kongresa je kazao kako se ovo zasjedanje održava u Mostaru u trenutcima kada su bošnjačko-hrvatski odnosi u najtežoj poslijeratnoj fazi.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2021. u 11:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trećem kongresu Saveza za bolju budućnosti BiH (SBB), koji je u subotu počeo u Mostaru, bit će izabran predsjednik, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor stranke, nakon čega će Glavni odbor izabrati i novo stranačko predsjedništvo.

Predsjednik SBB-a Fafrudin Radončić uoči Kongresa je kazao kako se ovo zasjedanje održava u Mostaru u trenutcima kada su bošnjačko-hrvatski odnosi u najtežoj poslijeratnoj fazi.

Dodao je kako je cilj pokazati da je Bosna i Hercegovina jedinstvena teritorija i da je čelnicima ove stranke stalo do harmonizacije odnosa.

Foto: Bljesak.info / SBB u Mostaru bira novo rukovodstvo

- Govorit ćemo o nekoliko ključnih tema kao što su ekonomija, ekologija i Europa. Iskazat ćemo svoje viđenje aktualne krize, pojave separatizma, problema rješavanja Ustavnih rješenja ali i izbornih zakona – kazao je Radončić, dodavši kako će Kongres ići u smjeru kadrovskog kontinuiteta, ali i ključne kadrovske obnove SBB-a.

Na Kongresu je danas nazočno 127 zastupnika iz cijele BiH, a uz ekspoze predsjednika Radončića, zastupnicima i gostima će se, sa svojim prijedlozima programskih ciljeva, obratiti i najviši dužnosnici SBB-a.

Ministar energije, rudarstva i industrije Vlade FBiH Nermin Džindić imat će izlaganje o stanju u gospodarstvu i industriji u BiH, o iznimno temi ekologije izlaganje će imati federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, o stanju u oblasti socijalne politike govorit će potpredsjednik Vlade FBiH Vesko Drljača, a Mirsad Kacila elaborirat će stanje u oblasti zdravstva.

Nakon njega će Zlatan Muratović govoriti o oblasti obrazovanju, a Kongresu će se sa analizom situacije u Republici Srpskoj obratiti i jedan od potpredsjednika SBB-a Admir Čavka.

Video: Predsjednik SBB-a Fafrudin Radončić 
Kopirati
Drag cursor here to close