Trošenje

SBB i SDP raspravljali kako 'srezati' Federaciju BiH

SDP-ovo je izaslanstvo predstavilo platformu za razgovor sa svim političkim strankama koje participiraju u Parlamentu FBiH, radi racionalizacije Federacije.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2021. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Istaknuto je očekivanje da će i druge političke stranke u FBiH, bez stranačkih sujeta, prihvatiti načela koja su predložena i, kao i danas što je uradio SBB, participirati svojim idejama da dođe do neophodne racionalizacije Federacije koja će uštedjeti stotine milijuna maraka na godišnjoj i život građana učiniti jednostavnijim i boljim'', navodi se u priopćenju nakon sastanka izaslanstava SBB-a i SDP-a BiH predvođene predsjednicima Fahrudinom Radončićem i Nerminom Nikšićem.

Kako je priopćio SBB, raspravljalo se to tome kako smanjiti preveliku javnu potrošnju, korupciju, deficit u proračunu i izvanproračunskim fondovima, neravnopravnost građana i naroda, povećati pravnu sigurnost i smanjiti ekstreman broj ministarstava na kantonalnoj razini.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, i Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, SDP-ovo je izaslanstvo predstavilo platformu za razgovor sa svim političkim strankama koje participiraju u Parlamentu FBiH, radi racionalizacije Federacije.

''Ovom prilikom je istaknuta visoka suglasnost o načelima platforme i podudarnost s političkim ciljevima Saveza za bolju budućnost BiH'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close