Prepirke

SBB pao po Komšiću

Kako navodi, razumije Komšićevu želju za izbjegavanje etničkog glasanja prilikom pripreme i donošenja državnih zakona, ali to nije moguće.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SBB se oglasio povodom izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića o tome kako SBB, u suradnji s HDZ-om, predlaže da se u rad Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

"SBB podsjeća gospodina Komšića, čovjeka koji već 10 godina obavlja funkciju člana Predsjedištva BiH, da po Ustavu države na čijem je čelu niti jedan zakon, pa ni izmjene Izbornog zakona BiH koje su u toku, ne može i neće biti usvojen ukoliko za njega ne budu glasali pripadnici sva tri naroda u Domu naroda PSBiH", kazao je politički direktor Anis Krivić.

Kako navodi, razumije Komšićevu želju za izbjegavanje etničkog glasanja prilikom pripreme i donošenja državnih zakona, ali to nije moguće.

"Gospodin Munib Jusufović je u Interresornoj grupi predstavnik Kluba Bošnjaka, a ne stranački predstavnik SBB-a i on je u svojoj diskusiji praktično upozorio da zakon neće biti moguće donijeti bez spomenutih političkih, nacionalnih ili etničkih preduvjeta", naveo je Komšić.

Ističe kako se napadima na Jusufovića želi prikriti stvarna želja ne usvajanja Izbornog zakona BiH.

"Umjesto što svojim omiljenim populističkim metodama Komšić pokušava ubrati jeftine poene, pozivamo ga da se konstruktivno uključi u izmjene Izbornog zakona BiH, koji zemlji treba da donese stabilnost i poštene izbore", zaključio je Krivić.

Kopirati
Drag cursor here to close