Sječa šuma

Pokušaj na sastanku: Grlić-Radman nastavlja po svom

Sastanak je organiziran na zahtjev ministrice Turković povodom aktualnih događaja vezanih za sječu šuma u Unsko-sanskom kantonu.
Vijesti / Politika | 29. 05. 2020. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova dr. Bisera Turković u Zagrebu se sastala sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Sastanak je organiziran na zahtjev ministrice Turković povodom aktualnih događaja vezanih za sječu šuma u Unsko-sanskom kantonu.

Ministar Radman ponovio je službene stavove da Hrvatska ne ugrožava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da se aktivnosti na sječi šume u području planine Plješevice odvijaju isključivo na hrvatskom teritoriju.

Ministrica Turković je predložila da se u cilju rješavanja ovog pitanja, ipak na teren upute službene Komisije za granice, pa je postignut dogovor da se to u najskorije vrijeme organizira kako bi se ovaj nesporazum riješio na obostrano zadovoljstvo zainteresiranih strana.

U ugodnom i otvorenom razgovoru ministrica Turković se srdačno zahvalila svom sugovorniku na značajnoj humanitarnoj pomoći koju je Republika Hrvatska i njeni građani nedavno donirala BiH u cilju borbe protiv pandemije korona virusa.

Ministri su iskoristili ovu priliku da se dotaknu i teme Trgovske gore, koja se spominje kao jedna od mogućih lokacija za odlaganje nuklearnog, odnosno radioaktivnog otpada.

Ministri su i o ovoj temi postigli suglasnost, da će i ovo pitanje rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i da će se sve procedure odvijati putem konstruktivnog i zajedničkog dijaloga kako bi se postigao prihvatljiv kompromis za dvije susjedne zemlje koje u tom duhu trebaju i dalje razvijati svoje odnose.

Kopirati
Drag cursor here to close