Vijećnik SDP-a

Zalihić: Boška Ćavar je od početka četrnaesta ruka HDZ-a

''Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo'', ističe Zalihić.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2022. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je zbog neglasanja vijećnice Naše stranke Boške Ćavar na Gradskom vijeću Mostara ''pala u vodu'' odluka da u javnim institucijama mogu biti isključivo simboli BiH, FBiH, HNŽ i Grada Mostara, na Facebook profilu oglasio se i vijećnik SDP-a Arman Zalihić kazavši kako je ''Boška Ćavar u Vijeću od početka četrnaesta ruka HDZ-a svaki put kad ovoj stranci zatreba''.

''Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo'', ističe Zalihić.

''Kada sam ukazivao na njihovo pogrešno djelovanje prije dvije godine, Sabina Ćudić i Damir Arnaut su odaslali otrovne strelice na mene, lažno me optužujući da sam SDA-ov čovjek, iako sam branio interese Mostara i države Bosne i Hercegovine''.

''"Dosljednost", kako su tada okarakterizirali svoje poteze u Vijeću, ogledala se samo u tome što Ćavar nije željela ni pod koju cijenu protiv HDZ-a'', dodao je.

Tako su, tvrdi Zalihić ''ubili šansu da građanske stranke prvi put nakon 30 godina u Mostaru imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu, pa bar pola mandata, dajući alibi SDA da sklopi brak sa HDZ-om''.

''Nadam se da je jučerašnja odluka vijećnice Ćavar da ne podrži isticanje samo obilježja Bosne i Hercegovine i Grada Mostara u našim institucijama napokon otrijeznila rukovodstvo NS-a i da će biti izbačena iz stranke'', naglasio je, te dodao kako ''ova odluka nije napad ni na jedan narod u BiH''.

''U gradskim institucijama trebaju biti istaknuti isključivo simboli koji predstavljaju ovu državu, grad i sve njegove građane, a pravo svakog čovjeka je da upražnjava svoja vjerska i druga osjećanja na mjestima predviđenim za takve stvari''.

''A koliko sam SDA-ov čovjek, draga Sabina i dragi Damire, najbolje oslikava činjenica da iz Vijeća izlazim s tri sudska procesa vezana za rukovodstvo SDA, a koliko je Ćavar vezana za HDZ valjda ste se sada i sami uvjerili'', zaključio je Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close