Mostarske odluke

Naša stranka se ogradila od Boške Ćavar

Povodom glasanja Boške Ćavar o isticanju obilježja na javnim objektima oglasili su se iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara u ponedjeljak se izjašnjavalo o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.

Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli BiH, FBiH, HNŽ-a i Grada Mostara. Odluka nije usvojena. Jedna od vijećnica koja nije glasala za ovu odluku je i Boška Ćavar iz Naše stranke.

Povodom njenog glasanja oglasili su se iz Naše stranke.

''U Gradskom vijeću Grada Mostara Naša stranka ima dvije vijećnice, Irmu Baraliju i Bošku Ćavar. Irma Baralija je glasala za Prijedlog odluke, a Boška Ćavar je bila suzdržana. Irma Baralija je glasala u skladu sa stavom Naše stranke, Boška Ćavar je odlučila da glasa u skladu sa svojim osobnim uvjerenjima koja se ovog puta kose s uvjerenjima Naše stranke. Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta. Tome služe državni simboli i samo oni mogu biti prisutni u državnim institucijama. Ograđujemo se stoga od glasanja Boške Ćavar, a u skladu s internim procedurama organi Naše stranke će odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije'', navela je Naša stranka.

Odluku o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara i unutar njih predložila je Koalicija za Mostar, a jučer je u Gradskom vijeću grada Mostara dobila 17 glasova što je bilo nedovoljno za usvajanje odluke.

"Za" su bili SDA, SDP, Prva mostarska partija i Irma Baralija (NS). Protiv i suzdržani su bili HDZ, HRS, Velibor Milivojević (SNSD) i Boška Ćavar (NS).

Da odluka prođe, potreban je bio još jedan glas, dakle ukupno 18.

Na potez Boške Ćavar reagirao je i njezin stranački kolega Dragan Mioković, novoizabrani zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH, koji je glasanje ocijenio sramotnim i zatražio njezino sankcioniranje.

"Glasanje Boške Ćavar za ostanak vjerskih, neustavnih i onih obilježja pod kojima je HVO vršio zločine tijekom presuđenog UZP-a, u javnom prostoru Mostara, smatram sramotnim. U kapacitetu koji imam založit ću se da bude sankcionirana kroz organe Naše stranke", naveo je Mioković na Twitteru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close