Pozvao na konačno formiranje vlasti

Wigemark: Vi u BiH samo oklijevate

Podsjetio je na izjavu komesara EU za proširenje i politiku susjedstva Johennes Hahn koji je tijekom prošlotjedne posjete podcrtao da vlast u BiH treba biti što prije formirana.
Vijesti / Politika | 01. 04. 2019. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars Gunnar-Wigemark pozvao je u ponedjeljak političke lidere u BiH da konačno pristupe formiranju vlasti. 

Prošlo je šest mjeseci

Podsjetio je na izjavu komesara EU za proširenje i politiku susjedstva Johennes Hahn koji je tijekom prošlotjedne posjete podcrtao da vlast u BiH treba biti što prije formirana.

''Mogu sa svoje strane još jednom ponoviti tu poruku. Naravno, nakon održavanja izbora postoji neki razumni rok, nekoliko mjeseci, koliko je potrebno za formiranje vlasti. Čini se da je neki prosjek u BiH otprilike šest mjeseci. Međutim, sada je tih šest mjeseci isteklo i izgleda da još uvijek tu ima nekog oklijevanja. Jedina poruka koju možemo uputiti ispred EU je da konačno pristupite tome i da to uradite'', izjavio je Wigemark novinarima u Sarajevu. 

Policijske snage koje odgovaraju potrebama građana

Wigemark  je u razgovoru s novinarima naglasio da su BiH potrebne policijske snage koje odgovaraju potrebama građana.

''Međutim, tu se i pored toga postavljaju također i pitanja koja su financijske i ekonomske prirode i potrebe'', naveo je Wigemark.

Po njegovim riječima, ministar Lukač je u svojim izjavama istaknuo potrebu daljeg rada i djelovanja po pitanju migranata, "međutim kada govorite takve stvari onda je potrebno i priložiti neke argumente koji idu u prilog tome".

'''Znam iz niza svojih razgovora i sastanaka s policijskim komesarom Unsko-sanskog kantona da su njihovi resursi za rad s migrantima itekako ograničeni i pod značajnim pritiskom. Međutim, tu govorimo o Unsko-sanskom kantonu. Nisam upoznat da je situacija približno slična tome na području RS-a. Tamo se govori o nekim brojkama od oko 1.000 migranata koji se trenutačno nalaze na području RS. Naravno, ukoliko bi došlo do značajnijeg povećanja broja da bi se i potrebe morale razmotriti'', naveo je veleposlanik Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close