Sankcije

Vulić od sebe daje 1.000 KM za plaću Cvijanović, gase se računi i firmama

Vijesti / Politika | 02. 04. 2024. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Vulić: Sankcije zločin bez kazne i presedana

''Mislite li da ćemo mi dozvoliti da određene naše kolege budu bez novca? Nas šest zastupnika svi damo po tisuću KM, zar mislite da ćemo dozvoliti da srpski član Predsjedništva BiH bude bez naknade ili plaće'', rekla je novinarima Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Navela je kako su sankcije ''uskraćivanje života''.

''Ovo nije ni europski, ni parlamentarno, ni ljudski, ovo je jednom riječju zločin'', rekla je Vulić.

Naime, posljednjih dana banke u BiH počele su primjenjivati sankcije prema dužnosnicima s američke crne liste zbog čega oni ne mogu dobivati svoje plaće.

Istodobno, potvrđeno je i da su i "Integral inženjeringu", jednoj od firmi s crne liste Sjedinjenih Američkih Država,  ovih dana ugašeni računi u komercijalnim bankama, iako je još u veljači prošle godine tražila brisanje s te liste.

Iz ove firme rekli su za televiziju N1 kako su im neke od banaka već ugasile račune, dok su ih druge obavejstile da će to učiniti. Račun je ugašen i stranci SDS, a da ne može primati plaću požalio se Vijeći ministara Marinko Čavara, nekadašnji predsjednik Federacije, a trenutno predsjedatelj zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close