Suočeni s činjenicama

Vučić: Srbiji je potreban mir i odgovoran pristup

"Ništa nismo potpisali, samo smo suočeni s činjenicama. Neće se dogoditi bilo što ni danas ni sutra ni za mjesec ili tri mjeseca", poručio je sinoć Vučić tijekom obraćanja javnosti.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2023. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je Srbiji potreban mir i odgovoran pristup jer je pred tom zemljom teško razdoblje.

Vučić je na Twitteru napisao da će biti potrebno ''više truda, rada i energije, prije svega jedinstva", ali da srpski narod nema potrebe brinuti jer ništa nisu potpisali.

"Ništa nismo potpisali, samo smo suočeni s činjenicama. Neće se dogoditi bilo što ni danas ni sutra ni za mjesec ili tri mjeseca", poručio je sinoć Vučić tijekom obraćanja javnosti u kojem je istaknuo da je Srbija prihvatila koncept europskog plana za Kosovo.

On je također dodao da će se, kada budu suočeni s konačnim zahtjevima, izjašnjavati i Skupština Srbije i narod, a što bi, premda nije izravno spomenuto, u budućnosti moglo značiti i raspisivanje referenduma o pitanju konačne odluke o odnosima s Kosovom.

"Za Srbiju je ključno povećati stopu gospodarskog rasta", kazao je danas predsjednik Srbije nakon sjednice Vijeća za koordinaciju aktivnosti mjera za rast bruto društvenog proizvoda.

"Zato je za mene sastanak s članovima Vlade i direktorima javnih poduzeća bio prilika da ih sve zamolim da ulože više energije, rada, truda i entuzijazma kako bi Srbija nastavila ubrzano napredovati," napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je najavio da će idućih dana započeti konzultacije s parlamentarnim skupinama u Skupštini Srbije, uključujući skupštinsku raspravu ukoliko parlamentarne stranke to budu željele te naglasio da Srbija mora razgovarati, sudjelovati u dijalogu i nastaviti svoj europski put.

Kopirati
Drag cursor here to close