O svemu pričaj mi...

Vučić otkrio detalje razgovora s Putinom: Veoma je fin i fer

Vučić je rekao kako večeras ne može biti potpuno otvoren kao predsjednik Republike.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2022. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o razgovoru sa ruskim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je rekao kako večeras ne može biti potpuno otvoren kao predsjednik Republike.

On je rekao kako je Putin bio veoma fin i fer.

"Pričali smo o svemu, o plinu, nafti, NIS-u. Ja neću prihvatiti da ga nazivaju Hitlerom, da je luđak. On nije ni histeričan ni lud. Vrlo je stabilno, smireno, racionalno govorio u razgovoru sa mnom. Postigli smo značajan dio suglasnosti", rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovi riječima, Putin ga je htio informirati oko događanja u Ukrajini, oko događanja u Buči, kao i sprovodi li se vojna operacija u skladu sa Putinovim planovima.

"Ja sam njemu rekao da mi ne mora govoriti, da sam predstavnik i predsjednik male zemlje, koja ne misli da treba da odlučuje o sudbini sveta, mismo mala, napaćena zemlja, koja zna za sankcije. On je rekao da je njegov odnos prema srpskom narodu poseban i hvala mu na tome", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak, povodom glasanja u Ujedinjenim narodima da se Rusija izbaci iz Savjeta za ljudska prava UN, kako je prvobitna odluka bila da budu suzdržani, ali da zemlja trpi ogromne pritiske, sa svih strana.

"Ljudi kažu što niste u svemu protiv… Možemo biti suzdržani, i onda su i jedni i drugi protiv vas.. Naša prva odluka je bila da budemo suzdržani, a onda dobijete bezbroj teških pritisaka", rekao je Vučić.

Kako kaže, nije riječ o pritiscima i ucjenama protiv njega osobno, već ucjenjuju Srbiju.

"Kažu, znate li da se odlučuje o Srbiji, hoćemo li biti izuzeti iz paketa sankcija za naftu…i hoćemo li posle 15. svibnja moći uvoziti naftu", rekao je Vučić, pišu Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close