Izvanredno obraćanje

Vučić: Nema razgovora s Kurtijem dok ne budu pušteni svi uhićeni Srbi

"Odluke ćemo donositi sami, nećemo se konsultovati ni sa kim. Nemamo nikakvih obveza prema bilo kome drugom. Što se dijaloga tiče, potpuno je besmislen'', istaknuo je Vučić.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2023. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na izvanrednom "obraćanju naciji" misleći na Albina Kurtija da je potpuno besmislen svaki razgovor sa "čovjekom koji ne želi da razgovara", sve dok ne budu pušteni svi uhićen Srbi i povučene sve odluke o zabrani ulaska robe na Kosovo.

On je dodao i da očekuje da ''lažni gradonačelnici'' podnesu ostavke i da se specijalne kosovske jedinice povuku sa sjevera Kosova. Prema njegovim riječima, do tada ne želi da se sastaje i razgovara sa Kurtijem, prenosi N1.

"Odluke ćemo donositi sami, nećemo se konsultovati ni sa kim. Nemamo nikakvih obveza prema bilo kome drugom. Što se dijaloga tiče, potpuno je besmislen'', istaknuo je Vučić.

On je naglasio da mnogo godina unazad pokušava da na svaki način sačuva mir, stabilnost.

''Naša zemlja je dala sve da tako i bude. Volio to neko da čuje ili ne, to su činjenice i podaci. Koliko god se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner, mi smo na evropskom putu, ali nas nikad nisu tako gledali. Ako nismo postupili po njihovom zahtjevu bezuslovno i bespogovorno, bili smo krivci. Izlaza prosto vidite, više nemamao. Od početka godine nijedan Albanac nije upucan, povrijeđen. Bilo je malih zađevica srpskih i albanskih mladića, kada su Albanci prelazili most u Mitrovici'', rekao je Vučić i podsjetio na sve slučajeve u kojima su ranjeni Srbi.

Naglasio je i da u posljednjih pet dana trpi velike pritiske zbog uhićenja kosovskih specijalaca na teritoriji Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close