Regija

Vučić će pustiti Dodika niz vodu kao što je Milošević pustio Karadžića

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je rekao da sankcije neće pogoditi Putina niti oligarhe, već rusku sirotinju, kao i malog čovjeka u EU-u.
Vijesti / Politika | 03. 03. 2022. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pa s čim će nas Republika Srpska napasti? Mi sad kupujemo Rafale. Pa oni nemaju ni one avione za zaprašivanje poljoprivrednog zemljišta'', rekao je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, u emisiji Otvoreno HRT-a koja se bavila ukrajinskom krizom i njezinom refleksijom na našu regiju.

Rekao je i da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u takvoj situaciji da će prvi pustiti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika niz vodu ako će mu to biti potrebno, kao što je Slobodan Milošević svojedobno pustio Radovana Karadžića.

Odgovarajući na pitanje može li BiH biti novo žarište Joško Klisović (SDP) rekao je da su Rusi otvorili veliki front, cijelu Ukrajinu, te da im u ovom trenutku ne trebaju novi frontovi, ali da nije isključeno da njihovi puleni u drugim dijelovima svijeta, kao što je Milorad Dodik u Republici Srpskoj, iskoriste situaciju i počnu raditi nered.

''Rusi ne mogu riješiti nijednu krizu trenutno u svijetu, pa tako niti situaciju, recimo, na zapadnom Balkanu u tom smislu. Ali mogu raditi nered. E sad, hoćemo li mi dozvoliti da rade nered, to je na svima nama'', rekao je Klisović.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je rekao da sankcije neće pogoditi Putina niti oligarhe, već rusku sirotinju, kao i malog čovjeka u EU-u.

''Rat i sankcije neće pogoditi ratne profitere, jer u ratu uvijek profitira manjina, i u Domovinskom ratu, i u ovom ratu će profitirati manjina, a velika većina ljudi, nažalost, sirotinje, će nastradati'', poručio je Beljak.

Hrebak je naglasio da ruski narod nije kriv za sve što se događa.

''Ne treba svaliti svu krivnju na ruski narod samo zato što jedna osoba želi ući u modernu povijest kao najveći sin ruskog naroda'', rekao je.

''Ovo što Dodik radi, nije to bez vraga. Tu se nešto sprema. Osim toga, cijela BiH, Crna Gora, (Sjeverna, op.a.) Makedonija, Srbija, situacija oko Kosova …sve to skupa 30 godina ostaje ne riješeno'', rekao je Beljak i dodao kako Putin ima svoje satelite u regiji.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close