Nezadovoljan programom

Dodik će ''zatražiti odgovornost'' pojedinih članova BHRT-a

Dodik je zaključio da je jučerašnji cjelodnevni program, povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, emitiran na BHT-u “jednostran, apsolutno sraman i usmjeren protiv srpskog naroda''.
Vijesti / Flash | 02. 03. 2022. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu s direktoricom programa BH Radija jedan Pejkom Medić o "statusu novinara i svih zaposlenih iz Republike Srpske u ovoj medijskoj kući".

Dodik je zaključio da je jučerašnji cjelodnevni program, povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, emitiran na BHT-u “jednostran, apsolutno sraman i usmjeren protiv srpskog naroda naročito imajući u vidu da ovaj program nije realizovan u okviru Informativnog programa nizi uz suglasnost članova Kolegijuma BHT-a”.

Medić je upoznala člana državnog predsjedništva, kako se navodi iz njegovog ureda, o “nacionalnom disbalansu od osnivanja BHRT-a, statusu zaposlenih iz entiteta Republika Srpska i pritiscima kojima su izloženi”.

Dodik je rekao da će tražiti da oni koji su odobrili i sudjelovali u realizaciji takvog programa na javnom servisu snose odgovornost za to, prenosi N1.

Dodik je i naveo da je BHRT javni servis i da mora da odražava interes svih naroda u državi jer njegovo funkcioniranje financiraju i Srbi iz entiteta Republika Srpska.

Kopirati
Drag cursor here to close