Lijevi cirkus

Vrijeme, mjesto i dnevni red: Komšić opet vuče Nikšića za rukav

Izražena je i iskrena želja da se postigne dogovor sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDPBiH), oko istih ciljeva i tamo gdje je to moguće.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2018. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Na sastanku izaslanstava Demokratske fronte i Građanskog saveza postignut je dogovor da su zajedničke liste i zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH minimum i imperativ za nastup građanskih i lijevih stranaka na izborima, navedeno je u priopćenju nakon sastanka.

Izražena je i iskrena želja da se postigne dogovor sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDPBiH), oko istih ciljeva i tamo gdje je to moguće.

''U to ime ih pozivamo da završimo pregovore oko predizborne koalicije. Iskreno opredijeljeni za suradnju sa SDP-om, a imajući u vidu da su najviši rukovoditelji SDP-a javno iznijeli stav da se slažu s gore navedenim ciljevima, pozivamo naše drugarice i drugove da odrede vrijeme, mjesto i dnevni red idućeg sastanka. Uvjereni smo da će SDP staviti interese države BiH ispred interesa stranke i pojedinaca i da ćemo u najkraćem roku postići konačni dogovor'', navela je Demokratska fronta u priopćenju.

Stranka je navela kako ne želi komunicirati s partnerima putem medija.

''Na kraju, obvezujemo se i pozivamo rukovoditelje, članove i aktiviste SDP-a da ne pregovaramo putem medija i ne doprinosimo potkopavanju procesa koji predstavlja jedinu nadu u bolje sutra ove zemlje. Smatramo da je sazrelo vrijeme da se eventualne osobne razmirice ostave po strani, po uzoru na razvijena demokratska društva, u kojima srodne političke snage usmjeravaju sve svoje kapacitete na izbornu pobjedu, s ciljem implementacije političkog programa koji će biti prihvatljiv svim građanima Bosne i Hercegovine", navedeno je u priopćenju iz DF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close