Zenica

Vlast u županiji bez SDA i HDZ-a

Novu većinu činit će SDP BiH sa šest mandata, Nazavisni blok sa pet, DF i SBB sa po tri mandata, A-SDA s dva, te Naša stranka i Stranka za BiH koje su osvojili po jedan mandat…
Vijesti / Politika | 07. 11. 2018. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam političkih stranaka koje su na izborima osvojile 21 zastupnički mandat u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, dogovorilo je zajedničke principe i okvire djelovanja skupštinske većine. U vlasti neće biti SDA i HDZ-a BiH.

Novu većinu činit će SDP BiH sa šest mandata, Nazavisni blok sa pet, DF i SBB sa po tri mandata, A-SDA s dva, te Naša stranka i Stranka za BiH koje su osvojili po jedan mandat u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

U prethodne četiri godine imale vlast u ovom kantonu uz SBB, činile su SDA i HDZ. Te dvije političke stranke na ovim izborima osvojile su 11, odnosno tri zastupničke pozicije.

Pojedinosti oko uspostavljanja nove skupštinske većine bit će saopćene na vanrednoj konferenciji za novinare koja će biti održana u četvrtak u Zenici, objavila je BHRT.

Inače, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ZDŽ-a Ivo Tadić Večernjem listu je rekao kako ih na razgovore o formiranju vlasti nitko nije zvao te da ''tzv. građanske stranke ne žele razgovarati s hrvatskom stranom''.

 ''Nas je na pregovore zvao samo SDA, dok opcija koju vode SDP, DF i ostali nije pokazala zanimanje za razgovor s hrvatskom stranom. Oni bi to vjerojatno do sada objavili i službeno, ali čekaju što će se dogoditi na višim razinama vlasti. Mi smo sa SDA postigli dogovor pod kojim uvjetima možemo ući u koaliciju, ali SDA, Stranka za BiH i mi imamo 15 zastupnika u Skupštini ZDŽ-a. Za novu vlast potrebno je 18 zastupnika i vidjet ćemo može li ova opcija skupiti još tri ruke'', rekao je Tadić za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close