Počeli pregovori

BPŽ: Stranke formiraju vlast bez SDA

Aktualni gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ističe da je cilj formiranje čvrste koalicije i stabilne većine.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Aktualni gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Goražde, aktualni gradonačelnik Muhamed Ramović inicirao je pregovore sa svim političkim strankama koje su osvojile mandate u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, osim sa SDA i Liberalnom strankom.

U pregovorima oko formiranja parlamentarne većine uz NBL sudjeluje još osam političkih subjekata - SBiH, SBB, SDP, DF, Goraždanska priča, Nezavisni blok, A-SDA i Naša stranka, sa 16 zastupnika od ukupno 25 koliko čini županijski parlament.

Ramović ističe da je cilj formiranje čvrste koalicije i stabilne većine.

''Dogovorili smo početak razgovora o stabilnoj koaliciji na području BPŽ na bazi rezultata koje smo imali. Formirali smo pregovoračke timove. SDA je imala najveći uspjeh i trebala je prva pozvati na pregovore, ali s obzirom na to da vrijeme prolazi opredijelili smo se da NBL pozove sve političke opcije i svi su prihvatili i pripremili svoje programe koje trebamo usuglasiti'', kazao je Ramović.

Smatra da postoji šansa da se napravi čvrsta koalicija u ovoj županiji za sljedeće četiri godine.

''Ne želimo da se u četiri godine obara vlada i da gledamo samo osobne  interese. Ne tražimo svoj interes već da realno sagledamo stanje, da nam ne bude prioritet samo što više funkcija i da upošljavamo "svoje". Ako to ne možemo postići, onda zaista ne treba ići u to i NBL je spreman biti i opozicija'', naglasio je.

Dodaje da će pregovori biti intenzivirani tijekom sljedećeg tjedna.

''Očekujemo sastanak svih aktera, da sagledamo može li se službeno potpisati koalicija. Vremena je jako malo, treba se pripremiti proračun jer znamo da je situacija ozbiljna, deficit je više od deset milijuna KM, moramo se prihvatiti posla, ukoliko bude dogovora'', ustvrdio je Ramović.

Napominje da će se nakon što Središnje izborno povjerenstvo BiH objavi službene rezultate sljedeće srijede izjasniti o tome da li ostaje na funkciji gradonačelnika, a na bazi ankete koju njegov Ured provodi među građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close