Šuškanje

Vlast u HNŽ-u: Nitko ne zna za pregovore SDP-a i HDZ-a BiH

''Spremni smo razgovarati, ali obvezu za formiranje vlade imaju svakako izborni pobjednici'', rekao je.
Vijesti / Politika | 29. 01. 2021. u 15:46 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razgovori s HDZ-om se nisu vodili'', kaže Ismet Lulić predsjednik Kantonalnog ogranka SDP-a u Hercegovačko neretvanskoj županiji povodom napisa da HDZ BiH i ta stranka pregovaraju o formiranju vlasti u ovom kantonu kojim već dvije godine upravlja tehnička vlada.

''Situacija je jasna da nemamo vladu više od dvije godine i svakako da izborni pobjednici HDZ BiH i SDA imaju odgovornost da formiraju novu Vladu'', rekao je Lulić za Bljesak.info i dodao kako su spremni razgovarati ako dođe bilo kakav poziv svakako ćemo se odazvati.

''Spremni smo razgovarati, ali obvezu za formiranje vlade imaju svakako izborni pobjednici'', rekao je.

Na pitanje jesu li spremni ući u novu županijsku vladu sa sjedištem u Mostaru, ako baš u Mostaru ne žele sudjelovati u vlasti sa SDA, Lulić je rekao kako organi stranke nisu donijeli nikakav stav po tom pitanju.

Dužnosnici HDZ-a BiH koje smo kontaktirali, također nisu imali informacije o tome da se vode bilo kakvi razgovori o formiranju vlasti na ovoj razini koju neki dovode u ''paket'' s Federacijom ali i mogućim ''prebijanjem'' dogovora oko buduće vlasti u Mostaru.

U nekim medijskim napisima veže se ovo pregovaranje SDP-a i HDZ-a BiH s formiranjem vlasti u Tuzli u sklopu čega se provukla i teza da bi HDZ BiH i SDA u Mostaru mogli dogovoriti partnerstvo za vlast. No, to je iz SDP-a demantirano.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close