Izjave o rehabilitaciji

Vlaisavljević: ''Izvlače izjave iz konteksta i preko mene ruše Vladu FBiH''

''Današnja zbivanja u Sarajevu, silna priopćenja, pozivi na ostavku i sve ostalo nisu ništa drugo nego pokušaj da se preko mene razbije tek uspostavljena Vlada FBiH koja je krenula s radom u pozitivnom smjeru'', izjavila je ministrica Vlaisavljević.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2023. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Degutantno je ovo što mi sarajevska medijsko-politička scena po tko zna koji put radi. Riječi su izvučene iz konteksta, premda ne treba zanemariti činjenicu da su za jučerašnju i današnju eskalaciju počeli utirati put samim kandidiranjem mene za ministricu'', poručila je ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Sanja Vlaisavljević.

Podsjetimo, ona je kazala je ''kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitirati''.

Sicilijanska zasjeda

''U tipičnoj sicilijanskoj zasjedi, umjesto najavljene teme o planovima za rad ministarstva, podmetnuli su pitanja i teme uz degutantne konstatacije same voditeljice da me se ponovno može proglasiti fašistkinjom. Današnja zbivanja u Sarajevu, silna priopćenja, pozivi na ostavku i sve ostalo nisu ništa drugo nego pokušaj da se preko mene razbije tek uspostavljena Vlada FBiH koja je krenula s radom u pozitivnom smjeru'', izjavila je ministrica Vlaisavljević za Dnevnik.ba dodavši kako je već naviknuta na ovakve događaje.

''Ovo nije prvi put da mi se nešto slično događa. No, poručujem da me prijetnje neće zastrašiti i da me vulgaran, huškački i govor mržnje koji mi je upućen neće pokolebati u namjeri da što bolje obnašam svoj posao i dužnost na koju sam izabrana'', dodala je.

Navela je i kako će uvijek na isti i principijelan način odgovarati na postavljena pitanja.

''Oni koji su ikada pročitali ponešto iz međunarodnih akata, znanstvenih tekstova koji se odnose na 'sporne' riječi koje sam izgovorila znat će o čemu sam govorila jer su moje rečenice utemeljene isključivo na znanstvenim tekstovima posebice onih koji se odnose na penologiju i kazneno pravo a ne na iznošenje osobnog stajališta o bilo kojoj temi. Vrijeme je da konačno naučimo kako medijsko huškanje čini najveće zlo našoj domovini a tu odgovornost ne snose gosti kojima se podmeće nego mediji i urednici koji plasiraju takvu vrst komunikacije i obraćanja javnosti “, poručila je ministrica Vlaisavljević.

Isprika Nikšića i ostavka Hadžihafizbegovića

Tijekom jučerašnjeg dana premijer FBiH se ispričao u ime cijele Vlade.

''Ja se u svoje ime i ime Vlade ispričavam svim onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločince. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu'', rekao je federalni premijer Nermin Nikšić reagiravši na izjave ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević.

Uslijedio je i niz ostalih reakacija, a Emir Hadžihafizbegović poručio je kako daje neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo zato što ''smatra da mu federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, koja je izjavila da zločince treba rehabilitirati, ne može biti nadređena''.

"Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju, a koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, koje od prije nekoliko dana vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubojicu iz Ahmića i haaškog osuđenika Darija Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići, treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična ministrica rukovodi bitnim federalnim ministarstvom", naveo je Hadžihafizbegović te istaknuo kako se nada da će i ostala dva člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on. 

Kopirati
Drag cursor here to close