Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine

Vidić: S državnom razinom nemamo nekih velikih kontakata

Sjednica je održana povodom Dana Grada Čapljine i blagdana svetog Franje, a ovo je prva svečana sjednica koju je Čapljina obilježila od kako je dobila status grada.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine održana je u četvrtak u dvorani kina Mogorjelo u Čapljini.

Sjednica je održana povodom Dana Grada Čapljine i blagdana svetog Franje, a ovo je prva svečana sjednica koju je Čapljina obilježila od kako je dobila status grada.

Prije svečane sjednice gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i članovi Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine

Nazočnima se prvi obratio dopredsjedavajući Gradskog vijeća Čapljine Pero Knežević koji je podnio godišnje izvješće nakon čega je prikazan video prilog o onome što je urađeno u ovome gradu u proteklom razdoblju. Potom je govor održao i gradonačelnik Vidić.

''Uloga lokalne zajednice je stvaranje što povoljnijih uvjeta za život i tu lokalna vlast na svojoj razini odrađuje jako dobar posao, a to kažem jer jako dobro znam svoje kolege i njihove timove i što to oni rade pa ih na ovaj poseban način pozdravljam. Mi dole na ovoj najnižoj razini se dobro držimo i mislim da dobro radimo. Stvaranje povoljnih uvjeta za život na kraju se svodi na stvaranje novih radnih mjesta pa je stoga važan segment našeg razvoja gospodarstvo i naši gospodarstvenici koje pozdravljam i pohvaljujem prije svega na onoj društvenoj odgovornosti koju pokazujete.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine

Funkcioniranje na lokalnoj razini, a bez pomoći viših razina vlasti nije baš tako lako, imali smo mi takvih situacija, ali uspjeli smo to prevladati, ali puno je lakše kada imamo tu cjelovitu vertikalu. Svima od srca hvala ali moram istaknuti Vladu HNŽ-a s kojom Grad Čapljina ima izvanrednu suradnju pa zahvala predsjedniku vladeNevenku Hercegu i svim ministrima u Vladi HNŽ-a, a na poseban način moram istaknuti ministra Krasića i ministra Jovića. Naša suradnja s federalnom razinom vlasti je izuzetna, s državnom razinom nekih velikih kontakata nemamo, ali evo ipak mi smo općina koja graniči s Republikom Hrvatskom pa imamo izravni kontakt s državnom razinom vlasti'', istaknuo je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić čestitavši sugrađankama i sugrađanima Dan Grada Čapljine i blagdan svetog Franje.

Gostima se u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović istaknuvši kako je ova Vlada istinski partner lokalnim zajednicama, a da to nije samo deklarativno, spomenuo je neke pokazatelje kao sredstva koja su osigurana i povučena iz proračuna Vlade u iznosu od milijun i pol KM na godišnjoj razini. 

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine

U glazbenom dijelu programa nastupali su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close