Zastupnik u Parlamentu FBiH

VIDEO | Kajan prozvao Kordića: Stavlja hashtagove "nema više mostova" i "zapadni Mostar"

Zastupnik u Parlamentu FBiH Sanel Kajan gostovao je na Hayat TV povodom u kojem je komentirao sporni plakat Filozofskog fakulteta, ali i gradonačelnika Marija Kordića.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2024. u 19:50 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gradonačelnik Mostara u svojim obilježjima kada Zrinjski pobijedi stavlja 'hashtag' 'Nema više Mostova', 'Mostar Zrinjski', 'Zapadni Mostar' i ne znam šta već ne i to je krajnje neprimjereno i krajnje provokatorsko i krajnje nedolično čovjeku koji predstavlja Mostar", istaknuo je zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sanel Kajan u gostovanju na Hayat Televiziji.

Inače, Kajan je gostovao na navedenoj televiziji povodom objavljenog plakata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za kojeg je rekao kako je to "namjeran čin prekrajanja istine kojem građani Mostara svjedoče već 30 godina".

U izlaganju o mostarskom gradonačelniku jasno je istaknuo kako ga ne smatra gradonačelnikom te kako se mnogo puta nalazio u situaciji gdje treba reagirati, a to nije uradio.

"On nije moj gradonačelnik. On se možda predstavlja kao gradonačelnik Mostara, ali kako čovjeka koji ne dolazi i ne podržava dan kada je srušen simbol Mostara Stari most, kao da se taj dan nikada nije dogodio smatrati gradonačelnikom. Taj HDZ-ovski dio gradske uprave se ponaša kao da se to nikada nije dogodilo", istaknuo je Kajan na što ga je voditeljica upitala "što se na taj način želi napraviti od Mostara".

"Na taj način se pokušava napraviti ono što su oni uvijek željeli i pokušavat će sve dok ne naiđu na adekvatan odgovor i dok ne budu suočeni sa zidom nas koji čuvamo BiH i ne damo da je prisvajaju jer ona nije samo njihova. Žele Mostar prikazati tzv. stolnim gradom. Mostar nije stolni grad ma koliko ga oni pokušali predstaviti stolnim gradom jednog naroda", istaknuo je Kajan u razgovoru.

Dodajmo i to kako smo prilikom objave ovog teksta zatražili komentar gradonačelnika Maria Kordića kojeg očekujemo uskoro.

Cijeli Kajanov razgovor možete pogledati u videu ispod, a "prozivanje" gradonačelnika Kordića od 8:58.

Video: Sanel Kajan na Hayat TV
Kopirati
Drag cursor here to close