Novi ispad

NiP: Opasni populizam Sanela Kajana i šovinistički napad na zastupnicu NIP-a

"Pozivamo političku stranku Demokratska fronta čiji je dotični član i ispred koje sjedi u PFBiH da se ograde od ovakvih javnih istupa njihovog predstavnika", kazali su.
Vijesti / Politika | 15. 12. 2023. u 19:06 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH sprovodi opasan populizam kroz svoj Facebook nalog šikanirajući sve one koji imaju drugačije mišljenje od njegovog, stoji u priopćenju stranke Narod i Pravda Mostar.

Ističu kako danima već širi dezinformacije o tome kako je samo, isključivo on riješio problem sjevernog ulaza/izlaza iz Mostara. Podsjetimo, Suada Halilović, zastupnica Naroda i Pravde u PFBiH je također upućivala inicijative i zastupnička pitanja vezana za ovu problematiku.

Omer Hujdur kroz skupštinu HNŽ je pokrenuo pitanje ovog problema i mnogi drugi iz različitih političkih stranaka, tvrde iz NiP-a.

Kada se Sanelu Kajanu ukaže na to, na način da se zajedničkim istupima, inicijativama od različitih političkih oponenata ovaj problem rješavao i da je u konačnici jedino bitno da se kroz različita djelovanja ovaj problem uspio riješiti, slijede, kako stoji u priopćenju, salve uvreda.

"Objava na račun njegov kolegice Suade Halilović, žene, majke prije svega, gdje objavljuje video i u tekst iznad pokušava ismijati kolegicu koja ima zdravstveni problem koji se odražava na govor i godinama, kroz različite medicinske tretmane pokušava ovaj problem riješiti", navode iz stranke.

"Do kada će žene u Bosni i Hercegovini doživljavati ovakve stvari od strane sujetnih muškaraca? Nikada više kao društvo nismo govorili o pravima žena i položajima žena u politici, a žene nam dobivaju ovakav vid diskriminacije, uznemiravanja i ponižavanja jer se usude da govore", istaknuli su.

Sanel Kajan kao i drugi koji dijele zastupničku klupu u PFBiH itekako znaju kako Suada Halilović odgovorno obavlja posao zastupnice, te da je u pogledu upućenih inicijativa i zastupničkih pitanja, kako kažu, jedna od najaktivnijih.

Foto: Screenshot / Objava Sanela Kajana

"Pozivamo političku stranku Demokratska fronta čiji je dotični član i ispred koje sjedi u PFBiH da se ograde od ovakvih javnih istupa njihovog predstavnika", zaključili su u priopćenju.

Podsjetimo, zastupnik Demokratske fronte i u kolovozu je imao "ispad" kada je izaslanicu nazvao nacionalističkom budaletinom i zmijurinom, ne navodeći o kojoj izaslanici se radi.

  / Poruka Sanela Kajana na Facebooku

"Tek sam danas doznao da je jedna nacionalistička budaletina koja me je, dok sam radio u medijima, uznemiravala i prijetila preko društvenih mreža, delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH", objavio je tada na Facebooku Sanel Kajan.

Iva Raguž iz HDZ-a BiH u listopadu je podnijela zahtjev za hitnu reakciju nadležnih organa, Etičke komisije zbog govora mržnje, prijetnji i pozivanja na linč žena u Domu naroda FBiH zbog uvreda zastupnika u Parlamentu.

Kopirati
Drag cursor here to close