Govor u skupštini

VIDEO: Janković oduševio govorom: Dok ne bude poštenih izbora, Srbija neće biti sretna

Dodao je da ako skupština nije ustrojena kako treba, onda ''u otkazu moraju biti'' i ostale grane vlasti.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2022. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući skupštine, najstariji zastupnik Vladeta Janković, rekao je prije stanke da bi se u bilo kojoj zemlji gdje deset godina nema ravnopravnih izbora doveo u pitanje legitimitet i ostalih grana vlasti. Janković je više puta prekinut aplauzom opozicijskih zastupnika, uz negodovanje zastupnika vlasti.

''Ne zaboravimo i to je najvažnije, da ćemo dobiveno povjerenje opravdati jedino ako srce ove države bude kucalo ovdje pod skupštinskom kupolom, a ne sa druge strane parka'', rekao je Janković.

Video: Jankovićev govor

Dodao je da ako skupština nije ustrojena kako treba, onda ''u otkazu moraju biti'' i ostale grane vlasti – izvršna koja postupa po neposrednom diktatu vođe, a posebno pravosudna čija pristranost i pasivnost čine da svaki građanin bude nezaštićen i bespomoćan.

Janković je dodao da Srbija lišena poštenih izbora ne može biti sretna i poštovana zemlja, a poštenih izbora ne može biti dok svaki i najudaljeniji građanin ne bude na RTS-u mogao vidjeti što govori vlast ali i oni koji nisu na vlasti, i ne može biti poštenih izbora dok bude pritisaka i nasilja.

''Ne može biti poštenih izbora dok izborne komisije budu čekale da umjesto njih odluče vladajući političari i dok hir jednog čovjeka bude iznad Ustava'', rekao je Janković u Skupštini, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close