Vatreno u Mostaru

VIDEO | Borci fizički napali Bukvarevića, Tufekčić pobjegao kroz podrum

Borci su se htjeli fizički obračunati s ministrom, no njegovo osiguranje spriječilo je eskalaciju incidenta.
Vijesti / Politika | 17. 08. 2018. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je ispred zgrade Vlade BiH došlo do naguravanja boraca i pripadnika policije koji su osiguravali Salku Bukvarevića, ministra za pitanja boraca i invalida, pri izlasku iz zgrade.

Borci su se htjeli fizički obračunati s ministrom, no njegovo osiguranje i policija su spriječili eskalaciju incidenta.

Kako javlja reporter našeg portala s terena, Jasenka Tufekčića su nakon sjednice kroz podrumske prostorije zgrade Vlade izveli pripadnici Jedinice operativne podrške (JOP) MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije. 

''Danas su pojedini članovi ovog Povjerenstva rekli da se mi ne možemo usuglasiti i da ćemo ovo vratiti premijeru i parlamentu i da se onda donese odluka. Ja sam danas imao dobru namjeru da riješim ovaj problem, nama je svima bilo u cilju da riješimo problem, ali isti je sada vraćen premijeru i parlamentu i to je to'', rekao je Tufekčić medijima po završetku sjednice.

Pored fizičkog nastraja i upućenih psovki, borci su jajima zasuli zgradu Vlade FBIH u Mostaru, a Tufekčić i Bukvarević pod jakom policijskom pratnjom i uz rotacije ispraćeni su iz Mostara prema Sarajevu.

Inače, jake policijske snage tijekom prosvjeda su čuvale ulazna vrata zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Nekoliko desetina boraca iz svih dijelova Federacije okupilo se ispred zgrade, ali im ni ovog puta nije bilo dopušteno nazočiti sjednici Povjerenstva za usuglašavanje usvojenih tekstova zakona koje danas zasjeda u Mostaru.

Podsjetimo, u zgradi Vlade FBiH u Mostaru je završena sjednica parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca i njihovih obitelji. Demobilizirani borci nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi!

Tekst Zakona će se povući iz parlamentarne procedure odnosno ponovo će ga razmatrati Vlade FBiH. Vjerojatno je da će ponovno biti formirana nova Komisija o usuglašavanju teksta Zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close