Prosvjed ispred zgrade Vlade

Mostar: Jednom borcu pozlilo na prosvjedima, ministar se provukao uz jaku policijsku pratnju

Prosvjed ispred zrgade Vlade u Mostaru održao se uz manje incidentne
Vijesti / Flash | 17. 08. 2018. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednom borcu je pozlilo tijekom prosvjeda ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, uoči sjednice  Povjerenstva za usuglašavanje usvojenih tekstova zakona.

Pripadnici Hitne pomoći mu ukazuju liječničku pomoć na mjestu događaja, javlja reporter s terena.

Došlo je i do naguravanja boraca i pripadnika policije koji su osiguravali Salku Bukvarevića, ministra za pitanja boraca i invalida, pri izlasku iz zgrade.

Inače, jake policijske snage tijekom prosvjeda su čuvale ulazna vrata zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Nekoliko desetina boraca iz svih dijelova Federacije okupilo se ispred zgrade, ali im ni ovog puta nije bilo dopušteno nazočiti sjednici Povjerenstva.

Jasenko Tufekčić, predsjedavajući Povjerenstva u zgradu Vlade je ušao nakon duže rasprave s borcima, gdje je došlo do prepirke  u vezi sa informacijom o tome da su njihovi amandmani prepravljani.

''Mora do zareza biti onako kako je usvojeno. Ja sam sazvao ovu sjednicu da vas neko ne bi zaj... Nema tog doma koji neće zakazati sjednicu radi usvajanja vašeg zakona“, rekao je Tufekčić.

Na upit predstavnika boraca hoće li se na sjednici razmatrati njihovi amandmani koje je sročio Mešalić, Tufekčić je odgovorio negativno, navodeći da će se danas razmatrati samo zakazivanje sjednice oba doma Federalnog parlamenta kako bi se usvojio zakon, a nakon čega je nastala žučnija prepirka.

Borci su mu dobacili da da je ''najveći lažov u Federaciji“.

 Podsjećamo, Povjerenstvo je prošlog tjedna dalo prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Federalnog parlamenta.

"Povjerenstvo je dalo prolaz isto tako amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali sastavni dio teksta zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda", kazao je tada Tufekčić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close