Prosvjed boraca

Jake policijske snage čuvaju ulaz u zgradu FBIH; borci izvrijeđali Tufekčića

''Mora do zareza biti onako kako je usvojeno. Ja sam sazvao ovu sjednicu da vas neko ne bi zaj... Nema tog doma koji neće zakazati sjednicu radi usvajanja vašeg zakona“, rekao je Tufekčić.
Vijesti / Politika | 17. 08. 2018. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jake policijske snage čuvaju ulazna vrata zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Nekoliko desetina boraca iz svih dijelova Federacije okupilo se ispred zgrade, ali im ni ovog puta neće biti dopušteno nazočiti sjednici Povjerenstva za usaglašavanje tekstova.

U zgradu Vlade nakon duže rasprave sa borcima ušao je i Jasenko Tufekčić, predsjedavajući Povjerenstva.

Prije njegovog ulaska u zgradu došlo je do manjeg incidenta, odnosno prepirke u vezi sa informacijom o tome da su njihovi amandmani prepravljani.

''Mora do zareza biti onako kako je usvojeno. Ja sam sazvao ovu sjednicu da vas neko ne bi zaj... Nema tog doma koji neće zakazati sjednicu radi usvajanja vašeg zakona“, rekao je Tufekčić.

Na upit predstavnika boraca hoće li se na sjednici razmatrati njihovi amandmani koje je sročio Mešalić, Tufekčić je odgovorio negativno, navodeći da će se danas razmatrati samo zakazivanje sjednice oba doma Federalnog parlamenta kako bi se usvojio zakon, a nakon čega je nastala žučnija prepirka.

Borci su mu dobacili da da je ''najveći lažov u Federaciji“.

Tijekom rasprave rekao je da će se danas samo iskoordinirati da se do kraja održe do kraja mjeseca sjednice oba doma federalnog paralamenta, koje bi raspravljale o usuglašenom prijedlogu.

Borce je podržao i Mahir Mešaljić, federalni zastupnik iz DF-a.

''Došao sam s kolegom iz DF-a, koji je član Komisije, a koji će predložiti prijedlog koji sam uradio. Ponudio sam rješenje koje uključuje amandmane iz oba doma, odnosno rješenje koje ispunjava sve zahtjeve boraca. Jednostavno je, sve je na papiru, rekao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close