"Generator nestabilnosti"

Veleposlanstvo Rusije: Bili smo u pravu

"OHR je izgubio ulogu medijatora u implementaciji Daytonskog mirovnog sporazuma i postao generator nestabilnosti kao rezultat samovoljnih i neizbalansiranih odluka gospodina Schmidta", naveli su iz Veleposlanstva Rusije u BiH.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2022. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Rusije u Bosni i Hercegovini u "odgovoru na pitanja o trenutnoj situaciji oko Christiana Schmidta" ocijenilo je kako sve "ovo što se trenutno događa još jedan je dokaz osnovanosti i pravednosti principijelnog stava Ruske Federacije o nelegitimnosti Christiana Schmidta na poziciji visokog predstavnika".

Iz Ruskog veleposlanstva su dodali kako je "apsolutno očito da je, prvenstveno zbog odsustva artikulirane konstruktivne politike djela tzv. međunarodne zajednice, OHR izgubio ulogu medijatora u implementaciji Daytonskog mirovnog sporazuma i postao generator nestabilnosti kao rezultat samovoljnih i neizbalansiranih odluka gospodina Schmidta", prenosi N1

"Koliko god je bilo teško priznati da je odnos prema ovom građaninu kao legitimnom visokom predstavniku bio pogrešan, taj korak bi imao cijeli niz pozitivnih posljedica. Uzevši svu odgovornost za razvoj države u svoje ruke, narodi Bosne i Hercegovine konačno bi se oslobodili vanjskog protektorata u obliku OHR-a, otvorili nove perspektive za unutarnji dijalog i lakše došli do kompromisa neophodnog za poboljšanje političke klime, što bi, zauzvrat, stvorilo uvjete za rast kvaliteta života svih naroda i svakog pojedinca u BiH", stoji u odgovoru Veleposlanstva Rusije u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, ispred OHR-a u 19 sati zakazani prosvjedi, razlog je najava nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od visokog predstavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close