HSP

Veleposlanstva - Produžena ruka SDA za izbore

Kažu da, kada su u pitanju registracije za dopisno glasovanje za Grad Mostar, raspolažu podatcima da su Bošnjaci već skupili više od 1500 registracija…
Vijesti / Politika | 28. 09. 2020. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković je od veleposlanstava BiH napravila produženu ruku Stranke demokratske akcije (SDA). Tu prednjače veleposlanstva u Norveškoj, Danskoj i Austriji, i to bez skrivanja, javno lobira za glasove Bošnjaka i to konkretno stranku SDA'', priopćila je Hrvatska stranka prava (HSP) koja poziva sve Mostarke i Mostarce da se registriraju za dopisno glasovanje posebice hrvatske nacionalnosti koji to još nisu učinili a imaju rok do 6. listopada u ponoć, i tako odluče o sudbini Mostara.

''Ne kažemo slučajno odluče, jer je primjetno da su Bošnjaci preko bosanskohercegovačkih veleposlanstava, posebice u skandinavskim zemljama i srednjoj Europi, maksimalno odradili registraciju Bošnjaka, kako bi mogli glasovati za izbore u Mostaru koji su planirani uoči Božića 20. prosinca, ove godine'', navodi HSP.

Kažu da, kada su u pitanju registracije za dopisno glasovanje za Grad Mostar, raspolažu podatcima da su Bošnjaci već skupili više od 1500 registracija, dok su Srbi na oko 800 osoba.

''Kod Hrvata je najslabija registracija i zato ih pozivamo da se što prije registriraju i pomognu Mostaru u planiranom nelojalnom utjecanju na konačan izborni rezultat za Grad Mostar, koji to nije imao zadnjih dvanaest godina'', navodi stranka.

Osim što su istaknuli kako ministrica Turković  direktno koordinira u ovom poslu i procesu registracije, tome doprinosi i katastrofalna kadrovska politika Hrvata u BiH koja godinama nije imala svoje veleposlanike u europskim zemljama, ''gdje uglavnom žive Hrvati kao i uzurpator člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata Željko Komšić, koji je povukao i ono malo blijedih hrvatskih veleposlanika i zamijenio ih kadrovima svoje stranke DF-a, osim u Češkoj''.

''Upravo Komšićev DF i Izetbegovićev SDA su u predizbornoj koaliciji za Grad Mostar i više nije tajna, javno provode istovjetnu politiku. Vanjska politika BiH je pretvorena u vanjsku politiku Bošnjaka i Srba, dok Hrvati vrijedno rade i pune proračune institucija koje rade na tome da se nas Hrvate zakine na sve moguće načine, podlo i na prijevaru. Slabljenjem gospodarskih subjekata Hrvata u BiH godinama se slabi hrvatska pozicija koja je kulminirala gašenjem Aluminija d.d. Mostar, i ogromnim egzodusom Hrvata u Irsku, Njemačku i zapadnoeuropske zemlje. Budući nas mjerodavne institucije ne štite, jedini način je snaga naših ljudi u zapadnoj Europi i njihova empatija i ljubav prema stoljetnim ognjištima, može zaustaviti ovaj 'diplomatski udar' koji se vodi iz Sarajeva'', navodi HSP.

Kažu kako je ''Mostar kao jedini pravi multietnički grad u BiH zaslužio da o njegovoj sudbini odlučuju sami građani i narodi koji tu žive, a nikako ovaj 'diplomatski izborni inženjering' koji se vodi od strane Srba i Bošnjaka, kako bi dobili nezaslužene vijećnike u Gradskom vijeću i utjecali na izbor gradonačelnika grada Mostara''. 

Kopirati
Drag cursor here to close