Prepucavanje s diplomacijom

Veleposlanik Hrle nije lobirao u Americi za odlaganje općih izbora

Veleposlanik BiH u Sjedinjenim Državama Haris Hrle nikad nije lobirao za odlaganje Općih izbora 2018. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva BiH u Washingtonu.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2018. u 09:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haris Hrle, veleposlanik BiH u SAD-u

Veleposlanik BiH u Sjedinjenim Državama Haris Hrle nikad nije lobirao za odlaganje Općih izbora 2018. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva BiH u Washingtonu.

Kako se navodi u priopćenju, Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, izjavio je u emisiji "Telering" da veleposlanik BiH u Vašingtonu, Haris Hrle, lobira da se izbori u listopadu ne održe u roku (naslov na web portalu RTRS: ''Ambasador BiH u Vašingtonu lobira da se odlože izbori'').

Tom prilikom, navodi se u priopćenju, Fahrudin Radončić je rekao: "Imamo nekoliko vrlo neozbiljnih situacija. Јavno kažem da ću od Igora Crnatka tražiti da on, kao ministar inozemnih poslova, vidi šta mu radi veleposlanik u Vašingtonu. To je pripadnik takozvanih zelenih političkih Kmera koji lobira da se izbori u listopadu ne održe u roku. Kome to odgovara? Samo SDA! Izbori se trebaju i moraju održati".

''S tim u vezi, Veleposlanstvo  Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Državama želi naglasiti da veleposlanik Haris Hrle nikad nije lobirao za odlaganje Općih izbora 2018. Veleposlanik Hrle održava redovite sastanke s ključnim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti SAD, sa šefovima diplomatskih misija te čelnicima akademskih i nevladinih organizacija, ali tema odlaganja izbora nijednom nije bila na dnevnom redu. Dakle, nikad i nijednom nije bila predmet razgovora'', stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, veleposlanik i diplomatsko osoblje dosljedno i ozbiljno provode smjernice vanjske politike i postupaju u skladu sa instrukcijama Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova BiH.

''Veleposlanik pokušaj prebacivanja bh. predizborne kampanje na diplomatski teren u Washingtonu promatra kao djelovanje koje šteti ukupnim interesima države i njenom ugledu u SAD. To umanjuje naše napore i potkopava aktivnosti koje poduzimamo vezano za pristup BiH NATO i EU'', stoji u priopćenju Veleposlanstva BiH u Washingtonu.

Kopirati
Drag cursor here to close