Poziv na izlazak na izbore

Veleposlanica Cormack uputila apel građanima: Nije dovoljno samo glasovati

Cormack je u videu objavljenom na Facebook stranici Veleposlanstva apelirala kako je važno izaći na izbore te da se ne nasjeda na prazna obećanja političara.
Vijesti / Politika | 04. 10. 2018. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maureen Cormack poslala je građanima BiH apel uoči Općih izbora koji se održavaju 7. listopada.

Cormack je u videu objavljenom na Facebook stranici Veleposlanstva apelirala kako je važno izaći na izbore te da se ne nasjeda na prazna obećanja političara.

''Apeliram na vas da svoje glasanje bazirate na činjenicama, a ne na strahu, da ostanete fokusirani na ključna pitanja kao što su gospodarstvo, obrazovanje, korupcija i zdravstvena zaštita. Odbacite prazna obećanja tako što ćete svojim glasom na vođe prenijeti odgovornost'', rekla je u Cormack.

Ona je istaknula kako ''nije moje da vama govorim tko je najbolji da vodi vašu zemlju'' ali istaknula kako je to ''najbolji način da aktivno sudjelujete u izgradnji budućnosti vaše zemlje''.

Veleposlanica ističe kako građanska dužnost ne završava samo glasovanjem.

''Vaša se uloga ne završava popunjavanjem glasačkog listića ovog vikenda. Ne možete samo otići kući i reći da ste uradili svoj dio. Morate nastaviti dalje i tražiti od političara odgovornost za ono što su obećali – smatrati ih odgovornim za poboljšanje svakodnevnog života građana na konkretan način. Već imate brojna sredstva koja su vam potrebna da biste i dalje bili angažirani u građanskom društvu i političkom procesu'', rekla je veleposlanica Cormack.

Kao jedan od alata koji treba biti građanima na usluzi u borbi za svoja prava su, navodi veleposlanica, profesionalni, nepristrani mediji jedno su od ključnih sredstava u borbi za transparentnost i odgovornost. Osim medija, drugo sredstvo su građanske organizacije koje se bore za jačanje građanskog društva čineći to zajedničkim istupanjem u svrhu predstavljanja interesa građana.

Američka veleposlanica je na kraju svog obraćanja ponovno apelirala na važnost odlučivanja u Općim izborima.

''Demokratski proces može biti frustrirajući, ali je vaš glas ključan za ostvarenje sigurnosti, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta koje svi građani ove zemlje zaslužuju. Glasanje u nedjelju samo je prvi korak na tom putu, te apeliram na vas da napravite taj korak, radi sebe samih, svoje djece i budućih generacija ove zemlje'', rekla je veleposlanica Cormack.

Kopirati
Drag cursor here to close