Rotacija

Veleposlanicu SAD-a u BiH Maureen Cormack naslijedit će Eric Nelson

Godine 2014. Feedscoop magazin Nelsona je proglasio jednim od četrnaest lidera - vizionara u polju federalne informacijske tehnologije.
Vijesti / Politika | 27. 07. 2018. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog veleposlanika Erica Nelsona koji će naslijediti Maureen Cormack na dužnosti veleposlanika SAD-a u BiH, doznaje Večernji list od izvora bliskih State Departmentu. 

Eric Nelson, djelatnik Više službe za vanjske poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog tajnika i direktora Izvršnog ureda Izvršnog tajništva 2. lipnja 2015. godine. 

Nelson je prethodno obnašao dužnost ravnatelja Ureda diplomacije u Odjelu za upravljanje izvorima informiranja, zamjenika šefa misije u Costa Rici te generalnog konzula u Munchenu. Od kada se pridružio Službi za vanjske poslove 1990. godine, također je obnašao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Washingtonu, u Odjelu za administraciju. 

Godine 2014. Feedscoop magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera - vizionara u polju federalne informacijske tehnologije, navodi se u bh. izdanju Večernjeg lista. 

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dragovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je kemijski inženjering na sveučilištu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na sveučilištu Texas u Austinu.

Kopirati
Drag cursor here to close