Vijeće ministara BiH

Ubrzava se proces ratifikacije Ugovora o granici BiH s Hrvatskom

Ministarstvo civilnih poslova BiH će u tom pravcu stvoriti sve tehničke preduvjete za rad Državnoga povjerenstva za granicu BiH.
Vijesti / Politika | 20. 11. 2023. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće o dosadašnjim aktivnostima u vezi s razgraničenjem između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje će Ministarstvo civilnih poslova dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Državno povjerenstvo za granicu Bosne i Hercegovine će u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH obnoviti kontakt s partnerima iz Republike Hrvatske i nastaviti suradnju na dinamiziranju procesa ratifikacije Ugovora o granici između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske (RH).

Ministarstvo civilnih poslova BiH će u tom pravcu stvoriti sve tehničke preduvjete za rad Državnoga povjerenstva za granicu BiH.

U izvješću se navodi kako je Ugovor o granici između BiH i RH potpisan još 30. lipnja 1999. godine, skupa s pripadajućih 86 listova karte TK I: 25000. Do danas nijedna ugovorna strana, ni Bosna i Hercegovina, a ni Republika Hrvatska, nisu ratificirale Ugovor o granici.

Predstavnici dvije države su ranije iskazali i različita stajališta u vezi s potpisanim Sporazumom o prioritetima u provedbi Ugovora o državnoj granici.

Kopirati
Drag cursor here to close