"I štitit će se"

UABNOR Mostar: Kada institucije države ne reagiraju onda pojedinac ima pravo da se štiti

"Jučerašnji događaj je crvena linija koja se nije smjela preći. Od jučer u ovom gradu ništa više neće biti isto, napisali su iz UABNOR Mostar.
Vijesti / Politika | 15. 06. 2022. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako država i međunarodna zajednica na ovo adekvatno ne reagiraju, reagirat će građani. Iskustvo nas uči da kad se građani samoorganiziraju radi vlastite zaštite ili zaštite svoje i zajedničke imovine posljedice su teške i bolne. Kada institucije države ne reagiraju onda pojedinac ima pravo da se štiti. I štit će se", napisali su iz UABNOR Mostar.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon kristalne noći 9. studenog 1938. godine i pogroma koji je nastao poslije po rukopisu koji prepoznajemo jučer se u Mostaru dogodio kristalni dan. Naime, totalno je devastirano Partizansko spomen groblje, Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Od prvog nasrtaja na ovaj biser spomeničkog graditeljstva ožujka 1992. godine ovo je najmonstruoznije rušilačko djelo sa namjerom uništenja.

Sve ove godine rukopis je isti. Sve ove godine nas se uvjerava da to rade maloljetni huligani, a mi vidimo dobro organiziranu i politikom inspiriranu neonacističku grupu koja izvršava iste naloge kakve civilizacija pamti od studenog 1938. godine. Ovo je moguće u sred grada napraviti samo ako postoji sprega između izvršitelja i onih koji bi trebali da štite i građane i materijalna sredstva. Uz to mora postojati politički mig da se to baš u ovom trenutku uradi.

Foto: Bljesak.info / vandalizam na Partizanskom groblju

Je li ovo prezentacija predizbornog programa i Europe kako je zamišlja gospodin Čović?

Hoće li ove fotografije poslati svojim nedavnim domaćinima u Izraelu?

Je li ovo dio programa obilježavanja tridesetogodišnjice Lipanjskih zora?

Ide li poslije ovog realizacija i drugog dijela scenarija, a po onom šta se dogodilo nakon Kristalne noći znamo o čemu se radi.

Jučerašnji događaj je crvena linija koja se nije smjela preći. Od jučer u ovom gradu ništa više neće biti isto. Zakon je jasan i vrlo precizno je propisao tko je odgovoran za brigu o nacionalnim spomenicima. Krivične prijave odmah idu protiv svih odgovornih pojedinaca od Grada do Federacije, ali i protiv odgovornih pojedinaca u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ. Njihovo nedjelovanje dalo je prostor određenim politikama da razviju neonacističke grupe i preko njih djeluju u gradu. Suprotstavit ćemo se svim dozvoljenim sredstvima daljnjoj neofašizaciji Mostara".

Kopirati
Drag cursor here to close