Vandalizam u Mostaru

Dok Kordić osuđuje vandale, SABNOR BiH osuđuje njega

''Gradonačelnik Mario Kordić je osoba koja je odgovorna za ovaj zločin. On je pokretanjem priče o Trimuši pokrenuo cijeli niz događaja. Nedjelovanje ruši nacionalni spomenik, a on svojim nedjelovanjem krši zakon''.
Vijesti / Flash | 15. 06. 2022. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH iz Mostara povodom vandalizma na Partizanskom groblju kazao je da su antifašisti ovog grada u nevjerici i da ne vjeruju više nikome.

Kazao je kako je za ovo najodgovorniji gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Svjedočimo najvećoj devastaciji Partizanskog groblja do sada. Gradonačelnik Mario Kordić je osoba koja je odgovorna za ovaj zločin. On je pokretanjem priče o Trimuši pokrenuo cijeli niz događaja. Nedjelovanje ruši nacionalni spomenik, a on svojim nedjelovanjem krši zakon. Gradonačelnik mora odgovarati jer se ovo ne dešava prvi put i ništa se ne poduzima na zaštiti ovog lokaliteta”, kazao je Đulić za N1.

Foto: Bljesak.info / Vandalizam na Partizanskom groblju

Također, Đulić kaže da ne vjeruju ni policiji i da nema više smisla ni prijavljivati jer ništa ne poslije ne dogodi, već se napadi i devastacija Partizanskog groblja kontinuirano nastavljaju.

“Ovo je sustavno uništavanje u koje je uključena politika”, kazao je Đulić.

Partizansko spomen groblje u Mostaru je nacionalni spomenik BiH prve kategorije.

Gradonačelnik Mostara na Facebooku osudio je osudio vandalizam na Partizanskom spomen groblju.

“Čvrsta osuda surovog vandalizma. Dok se gradska uprava bavi pripremanjem projekata zaštite i revitalizacije svih kulturnih spomenika u našemu Grad Mostar, nekoliko vandala sustavno radi na uništavanju istih. Veliki Bogdan Bogdanović, svjetsko ime, ostavio je dio svoje genijalnosti našemu gradu. Moramo se ponositi i drugima pokazivati naše povijesno nasljeđe. Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svjedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta”, napisao je Kordić.

Irma Baralija, vijećnica u Gradskom vijeću Mostara zatražila je od državne komisije za nacionalne spomenike da izađe i izvršši inspekciji nadzor i utvrdi razmjere štete.

Foto: Bljesak.info / Vandalizam na Partizanskom groblju
Kopirati
Drag cursor here to close