Partizansko groblje

Marić: Ogorčen sam

''Događaji kontinuiranog uništavanja nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine i Mostara je jedna je od najvećih mrlja koji se stavljaju na Mostar''.
Vijesti / Flash | 15. 06. 2022. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ljudska i moralna obaveza je najoštrije osuditi ponovno sistematsko uništavanje Partizanskog spomen groblja i izraziti tugu što se ovakvi, zasigurno, isplanirani događaji ne sprječavaju od nadležnih organa'', kazao je predsjednik gradskog Vijeća Grada Mostara Salem Marić.

''Događaji kontinuiranog uništavanja nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine i Mostara je jedna je od najvećih mrlja koji se stavljaju na Mostar i zbog toga sam ogorčen ovim događajima'', kazao je i dodao da ''Grad Mostar mora u što skorijem vremenu obnoviti svaku od uništenih spomen ploča antifašista i učiniti radnje da iz svoje nadležnosti spriječi ovakve događaje''.

''Nezadovoljstvo je veliko, jer se sistematsko održavanje i zaštita Partizanskog spomen groblja ne provodi, već imamo primjere nikad gore devastacije''.

''U ovom slučaju, po tko zna koji put, pozivamo MUP HNŽ da konačno provede kvalitetne istrage o počiniteljima, iste procesuira i sistemski spriječi ovakve stvari''.

''Amnestiranje onih koji uništavaju kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine iz bilo kojeg vremena je loša poruka iz Grada Mostara'', istaknuo je.

''Unatoč svemu Grad Mostar i njegovi građani ostaju privrženi civilizacijskim vrijednostima antifašizma, koje baštini cijela Europa i civilizirani svijet'', zaključio je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close