''Jedinstvo ili zajedništvo; demokracija ili jednoumlje''

U Širokom Brijegu održana tribina Udruge ''Hrvatska zvona''

Na tribini su govorili profesor Marko Tokić, predsjednik spomenute Udruge, fra Mario Knezović, župnik Župe Kočerin i Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2018. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna tribina pod nazivom ''Jedinstvo ili zajedništvo; demokracija ili jednoumlje'', koju je organizirala Udruga ''Hrvatska zvona'', održana je u ponedjeljak navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Na tribini su govorili profesor Marko Tokić, predsjednik spomenute Udruge, fra Mario Knezović, župnik Župe Kočerin i Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

Tribinu je moderirala Ivana Ćubela koja je pročitala pozdravno pismo Darija Kordića, a zatim se nazočnima obraito profesor Tokić koji je zamolio sve da zajedno minutom šutnje odaju počast svim hrvatskim uznicima te pokojnom generalu Slobodanu Praljku.

O Udruzi ''Hrvatska zvona''

Udruga ''Hrvatska zvona'' idejno je utemeljena u veljači 2017. godine, a registrirana u lipnju iste godine u Širokom Brijegu. Osnovno je programsko načelo udruge – promicanje vrijednosti Domovinskoga rata, kulturnoga i povijesnoga identiteta hrvatskoga naroda.

Udruga je utemeljena radi promicanja vrijednosti Domovinskoga rata, promicanja općega dobra i dobra svakoga ljudskoga bića, promicanja i njegovanja kršćanskoga svjetonazora, moralnih načela i demokratskih vrijednosti, zauzimanja za obitelj i druge društvene vrijednosti, zauzimanja za demografsku obnovu i povratak Hrvata izvan domovine, promicanja mira i suživota s drugim narodima u BiH i diljem svijeta, povezivanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvata u Hrvatskoj u gospodarskom, kulturnom, znanstvenom i svakom drugom smislu, očuvanja i njegovanja hrvatske kulturne baštine (usmene i pisane), njegovanja i očuvanja zavičajnih identiteta hrvatskoga naroda, zauzimanja za prava hrvatskih branitelja u BiH i Hrvatskoj, zauzimanja za zaštitu prava obitelji smrtno stradalih zatočenih ili nestalih branitelja. 

Kopirati
Drag cursor here to close