Sve proteklo u redu

U BiH sva birališta zatvorena na vrijeme

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.
Vijesti / Politika | 17. 04. 2024. u 20:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini na vrijeme su zatvorena sva birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a izbori su protekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

''Biračko mjesto u Mostaru, kao i sva ostala u BiH zatvorena su točno u 19 sati. Izbori su pretekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta. Također, nije bilo nikakvih prigovora ni primjedbi'', kazao je Babić.

Konzul je čestitao građanima što su iskoristili svoje aktivno biračko pravo da utječu na, kako kaže, politička zbivanja i da preko svojih izabranih zastupnika mogu artikulirati svoje interese.

''Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a BiH, rektoru Sveučilišta u Mostaru i dekanima Ekonomskog i Filozofskog fakulteta SUM-a koji su nam omogućili da možemo ovako dobro organizirati izbore'', naglasio je konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

U Bosni i Hercegovini aktivno je bilo registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj bila su otvorena dva dana

Kopirati
Drag cursor here to close